Älskade älskade du...

Har precis satt mig på strandmuren och njuter av värmen som solen fortfarande bjuder på. Det är sjukt varmt fortfarande och mina långbyxor o converse börjar kännas to much men ibland blir det riktigt kallt i skuggan så jag vågar inte riktigt dra på shortsen ännu!Vad skall jag då ha när det blir 50grader varmt?!

Idag kom älsklingen och överraskade mig i butiken! Han hade lite ledig tid och ville kolla tshirt för honom själv och för småkillarna på hotellet. Glad blev jag iallafall för att han kom förbi för det gjorde att jag fick spendera tid med honom utanför hemmet även om det var typ en kvart haha!

Nu sitter jag och inväntar Denise som ville träffas o ta en kaffe i solnedgången...Inte helt fel direkt efter jobbet :)

I morgon kommer nog bilder på någon utav de klänningar jag KANSKE skall köpa idag.Puss


Luckiest Girl in the world

...finns inget som gör mig lyckligare än att vakna brevid dig...


Räddad!

Sommarens lataste och varmaste dagar är räddad!121 kronor gick den i godo för- helt okej ändå! Nu blir det banan o kiwi smoothie framför tvn!Pussss


Internet vaaaaaar!!!

Sitter på bästa och ÄLSKADE GoldenStar med full internet-teckning och tänkte slänga upp mina lägenhetsbilder utan vidare presentation- allt är inte 100% klart men ni som sett, eller kommer ihåg min gamla lägenhet kan förstå att jag nu bor i paradiset ;)...En takvåning med 2 balkonger, 2 sovrum, toalett och kombinerat kök/vardagsrum.

image descriptionimage description
Vardagsrum <-> kök

image description
Gästrum <-> vårt rum

image description
Badrum

Det är svårt att ta bilder på rum har jag märkt, speciellt med en iPhone- men ni får ett hum hur det ser ut iallafall...för att kolla in min gamla lägenhet så kan ni klicka här---http://semelvivis.blogg.se/2010/may/turkey.html

Nu skall jag göra lite bankärenden och sedan skall jag bege mig hemma för jag orkar INTE sitta här en hel kväll igen..no no!

Puss o love
<3


Update

Sitter på BÄSTA GoldenStar och uppdaterar min iPhone 3 så den går att använda i detta landet! När det stod 37 minuter kvar så dog internet pga tid eller nått- hoppas INTE det sker igen! Allt går bra här, idag var det faktiskt rätt mycket att göra i butiken och det är alltid roligt!

Dessutom kom mina Lindome kunder tillbaka och jag sålde något till dem allihopa vilket känns bra i säljar-hjärtat! ;) Snyggast klädda i Lindome iaf :D

Nu back to waiting for updaten <3


Ikväll sover vi gott!

When life gives you thousand reasons to cry, show life you have a thousand reasons to laugh


Im complaining

I morse försökte jag ladda upp en überfin bild över stranden innan jag började jobba men från att blogg.se appen chockerat mig med att gå med på att ladda upp bilder 2ggr på raken så vägrade den- nu när jag försökte igen så vägrade den igen!

Överskriften i morses var "I aint complaining" men nu ikväll ändrar jag den. Med basta. Jag skall nog tillochmed slänga iväg ett mail till blogg.se o fråga om det bara är min iPhone eller flera som har probs med detta. Ett inlägg är inte alls lika kul om det inte finns några bilder- right?

Här går allt annars bra. Jag började som sagt jobba 18/4, i onsdags, och just nu arbetar jag 9:30-18:30 vilket passade jättebra när V ändå jobbade 7:30-ca 18. Igår kom de första gästerna till Cinar (2 stackars finnar kom helt själva!) vilket gör att skatt är på jobbet från 7:30-22 (igår var första dagen så tiden är tagen från igår o räknad i turkisk tid, hoppas han kommer ungefär samma idag för då är han här om 20 minuter). Men som sagt, just nu jobbar jag ändå hellre till 18:30 då det är nadish att göra på kvällarna ännu. VI VILL HA MER SKANDINAVIER!!! Det jag skulle säga är att det är lite segt att vara hemma från 19:00 typ till 22 men thank God för internet och Viber! Slog ihjäl 50 min med fina Kristina och det är guld värt!

Till det enda tråkiga som händer är att vi är väldigt short of cash. Jag började nyss jobba, V får ite lön förrän i maj- min Maxi lön fr mars gick till motorcykeln o lägenheten. Jag känner mig lite låst men eftersom jag har världens snällaste i min omgivning så löser sig matpengar för oss iaf- tack och tack tack tack igen <3

Sedan igår åt jag lite mycket bröd på jobbet då maten inte var delux och hade ont i magen resten av kvällen, detta hände ibland hemma med när jag åt mkt mjöl och även i Burdur för ett tag sedan. Idag åt jag inte lika mkt bröd på jobbet men kanske inte mycket men jag åt pasta här hemma och har ont igen. Så nu har jag nyss smsat Maria och bett om att få komma lite senare i morgon o så skall jag gå o se vad de säger hos läkaren för det är när jag äter mjölprodukter som det gör ont :(

Oj vikke inlägg det blev- men nu vet ni vad som händer! Glöm inte att boka resan till Side! Pusss


Härochnu

Life is kindA grejt!


Jobba jobba


<3

Väntar på att börja jobba- men jag klagar inte på att jag kommit tidigt...Det gör inget att börja arbetspasset med att sitta på stenmuren o lyssna på vågorna med denna utsikten <3


Urrrsäkta!!

Förlåt för kass uppdatering men Im trying to work here! Dag 3 börjar idag och vädret verkar inte lovande så vi tippar på en bra dag trots Bazaaren och hemrese dag! Fast skall jag vara ärlig hoppas jag hellre på att solen bryter sig igenom molnen o att det blir fint väder- visst är det bättre för butiken om det är lite halvdåligt men jag tänker på mig själv som hellre vill ha sol sol sol! Have to run!!! Puss


Yarin!

I morgon smäller det! I morgon någon gång under morgonen så börjar jag arbeta i Sides (Tukiets?!) bästa butik. Ingen är gladare än jag!!!


Kulturkrock

(Inlägget är skrivet igår, direkt efter att gästerna gått hem där av orden "idag" osv)

Jag vet att jag kanske låter fördomsfull när jag skriver detta inlägget o ni med turkiska killar eller ni som varit i hembyn kanske inte alls upplever det som mig. Men detta är 2a gången jag är med om denna spännande upplevelse.

Veysel har en syster som är "giftas mogen" (20 år gammal) och jakten på den perfekta mannen är i gång. 2 år tidigare skulle hon gifta sig med någon, men efter förlovning visade det sig att han inte var perfekt. So here we go again.

När vi var här för 14 dagar sedan så kom en familj hit, Rezim tror jag objektet hette, och sedan åkte min familj dit och dem har varit hit en gång till sedan dess- så pass många besök betyder att familjerna gillar varandra och att dottern gillar sonen. För det är det viktigaste för hans mamma, vad dottern vill. Hon har sett tre av sina barn bli tvångsgifta och bara 1 av dem är lyckliga. Hon vägrar se ett till äktenskap gå åt skogen. Im with her on that.

Idag kom dem hit igen, (mamma,pappa,farmor,farfar,syster,svåger och systerns barn) först drack vi en liter cay var- sedan tog min man över kontrollen (bokstavligen för han sänkte volymen på tv:p) och frågade "skall vi komma till saken eller"?! Kanske 10 minuter senare pussade Vs syster och Rezim(?) allas händer o kinder o vips så hade dem bestämt att jo- dem skall förlova sig. Hipp hurra.

Jag gick med Veysel till köket och han förklarade allt för mig. Men nu till en av de roligaste sakerna- "We have to make the best coffe now its to important after they said yes to eachother"...Okoloko! Kaffet blev lyckat, jag dricker inte turk kaffe i vanliga fall men om man inte dricker misstycker man med giftemålet.Typ. Och det gör jag ju inte- så jag drack. Tur att dem hade med största skålen med choklad (också ett måste från den familjen som vill gifta sig med dottern) så smaken inte stannade kvar så länge!

Jag antar att det fungerar olika i alla kulturer och kanske familjer i Turkiet men jag tycket sånt här är spännande och märkligt! Alla vi "barn" gick ut efter kaffet och så fick de vuxna konferera ifred. Då kom dem fram till att de skall ha sin förlovnings fest den 13 maj, här i byn och vad vi skall äta. Jag tror de bestämde att dem skall gifta sig innan Ramazan (fastan) i augusti också- men jag är inte säker.

Hans syster och den här Remzi har inte träffats mer än dessa 4 ggr som familjerna har setts. 1 av gångerna vet jag att dem satt själva i ett annat rum o pratade medans familjerna satt o diskuterade vem som skulle köpa vad till hemmet. Tydligen så pratar systern o Rezim i telefon varje dag o han verkar jättesnäll men tja- en kulturkrock utav dess like för mig och när dem frågar mig vad jag tycker kan jag inte riktig svara för vad jag egentligen tycker är ett big NO NO. För två människor skall inte fösas ihop som 2 kor, dem är inte del av något vetenskapligt test- dem är 2 individer som skall lära känna varandra INNAN deras familjer skall tycka och tänka. Men det säger jag ju såklart inte. Utan jag säger att det är väldigt annorlunda ifrån Sverige och att jag inte kan förstå allting som sägs så därför blir det svårt att tycka. Men hans familj verkar snäll lägger jag till på slutet- bara för att visa att jag inte har något emot honom. Veysel bara skrattar när jag säger hur "sjukt" jag tycker det är, hur långt ifrån min värld denna situation är och att trots att det inte är tvångsgifte i den bemärkelsen så är detta snudd på olagligt i Sverige. Han lägger huvudet på sne o säger de orden jag hatar mest "here is Turkey and its our tradition".

Jag säger som jag alltid sagt - så länge hans syster är lycklig är jag nöjd. Hon är viktigast för mig, inte vad någon annan (vare sig familj eller granne) tycker.




Förberedd!

Idag har jag varit o införskaffat mig ett par öronproppar! V har värsta pollenallergin men vägar gå till läkarn för det. Vilket resulterar i SNARKNINGAR2000000!!! Vilket gör att jag inte få sova. Vilket i sin tur gör att jag får migrän på dagarna. Idag köpte jag istället öronpropps, ska kolla fall det funkar. Nu kom skatt hem så nu blir det maaat!!!Puss


Ole dole doff


Apart

Efter 10 min ger jag upp. Ni får vänta tills jag är där det finns sittplatser och bättre anslutning. Puss!


Ledsen

Ajm so sorri. Jag har försökt att få min dator att öppna internet i några dagar nu så jag kan lägga upp bilderna på min lägenhet men den total vägrar. Det står att internet åtkomst saknas, vilket gör mig piss då jag står med iPhonen i andra handen och internet fungerar som smort. Jag har inte heller största tålamodet att stå lutad över min tvättställning (som just nu fungerar som skrivbord på balkongen) och försöka om och om igen. Jag skall pröva att lägga upp bilderna här ifrån efter detta inlägg.

Igår hade jag en übermysig dag med en gammal Tjönare- Denise! Jag fick henne att börja jobba för Nazar, när jag fortfarande tyckte dem var bra, och idag är lillskiten supervisor här i Side. Att hon dessutom är ett år yngre än mig kan vi ju tala tyst om ;) Men vissa gillar att äta bajs så jag är glad för hennes skull ;) Hur som haver har hon alltid jobbat borta i Kusadasi men i år ville företaget utveckla henne o satte henne här! Inte mig emot men jag vet att hennes hjärta längtar tillbaka. Hon vart ledig igår så jag travade bort till mitt gamla hem, Side Garden (blue roof), o sedan traskade vi ner till Butiken. Pratade alldeles för länge med Maraja och sedan bort till bästa GoldenStar för intag av pizza! Mums.

Eftersom ALLA vill se vart/hur jag bor så kämpade Denise upp för mina 5 trappor för kaffe o mera prat. När hon gått vart det bara att börja laga middag till mig o finast- som var klart när han kom hem men "eh älskling my friend wanted to play pool with me" och han som jobbar 730-18 och sedan kommer hem o sättet sig i soffan med mig som umgås med alla mina vänner dagarna i ända såg uppgiven ut när han frågade "is it ok if I go?!" Malins hjärta kunde inte säga nej. Vi sa att om typ 3 timmar är väl lagom att äta och KORS I TAKET när han kom hem tidigare än så.

För er låter kanske sånt här töntigt men sommaren -10 var värsta sommaren i mitt liv och vi var ALDRIG hemma ihop så nu när han inte skall iväg eller nu när han kommer hem i normala tider så blir jag överlycklig. Fast, ni känner ju mig, i bakhuvudet tänker jag "säsongen har ite börjat ännu"...Negativa Me!!!Men jaja.

I morgon åker vi hem till Burdur och stannar där några dagar. Skall bli skönt att slippa tänka på matlagning och städning haha! Måste kolla när hon gör ris bara- har fortfarande inte fattat hur man får det ikke kladdigt!

Nu ska jag pröva att ladda upp lgnh bilderna!Wish me luck. Puss


<3


Sorry

Orkar inte idag. Kanske i morgon. Puss!


Inte bästa vädret...

Idag blev det en sväng till Manavgats centrum och suktandes efter kläder på finaste Koton- men waaay to expensive! Egentligen inte, om man hade svensk lön osv men för oss turkar är det snorigt dyrt! Men dem har verkligen "svenskt mode" där och det gör mig lite smått galen. Sedan blev det såklart en vända på Sali Pazar, den lilla, och införskaffande av tandkräm och cay glas. Och en osthyvel!!!Herregud. Efter 4 år här i Turkiet hittade jag en osthyvel i Manavgat! Jag blev så glad och ville berätta för någon men näe jag var ju själv ja...Nästan så att jag började hoppa uppochner där i affären ett tag! Den kostade typ 5 kr också, så vi får väl se hur bra den är men ändå!!!Sjukt nöjd. Väl hemma bjöd jag in Lojs och Sandra på en kaffe o vi satt o tjöta ett tag tills Sandra kom på att hennes karl skulle tillbaka till jobbet o han hade ju Belmish hemma...Men mysigt vart det iaf! Nu degar jag o V i varsin soffa till "Survivor"...I morgon har jag en överraskning för er bloggreaders ;) Puss o kläm


Mer död än levande!

Hörde av mig till Sandra i morse o fråga fall hon o B ville hänga med på en promenad till Side o käka en glass i solen och VEM kan motstå en sån fråga? Så Therese o Camilla hängde på dem med. Det blev stop på nån restaurang där nån kille kände igen T o C o bjöd på kaffe- tack men vem är du? O eftersom han inte kände igen mig så "you dont have turkish boyfriend cause I didnt see you before" ?! Störd. Men tack för kaffet. Tog vägen förbi Stones o baba som öppnat ny tatto shop o grejer. Och sedan den välförtjänta Magnum Beyaz glassen. MUMS. Det är dock inte lätt att promenera lungt o harmoniskt med en trollunge på 1,5 som vill åt ena hållet o en stackars varm hund som vill åt andra- men jag tycker vi lyckas rätt bra ändå! Man får liksom hjälpas åt och tja- jag älskar ju barn så för mig är det bäst att få vara med Sandra för då får jag ju automatiskt vara med Belma :D Nu sitter jag på mitt sketna balkongolv o är så trött att jag dör. En maskin med handdukar måste hängas upp och en vit borde startas. Ikväll skall V hem till dottern o jag till Camilla för att sno OTH säsongerna så jag kan börja om från början med dem! Wooop.


Happy ister

Glas påsk alla! Här firar vi påskafton med att åter igen åka till Sali Pazar och köpa sånt som inte köptes sist. Therese o Camilla skulle möta upp mig där med moppen och sedan tar T bussen tillbaka till mig för att agera bärhjälp. Det kanske blir en sväng till bazaaren oxå, annars tänkte jag försöka hitta en ugnsfast form och laga någon kycklingrätt tills ikväll. Det är ju trots allt påsk ;) Ha en fin påskafton där hemma och jag kan meddela att det idag är runt 25 grader o blåååååå himmel! Puss


Live update


I-lands problem

Bild 1 behöver en matta. Som går ungefär från kylskåpet till dörren rätt fram. Vid soffan är mattan svart men i köket vill jag ha beige/brunt. Dock så kommer sofforna få en grått överdrag och som ni ser kommer den nya mattan hamna lite vid soffans baksida. Veysel tycker att vi skall skaffa en likadan svart som vi har fast smalare då soffan o mattan kommer "gå ihop" men då säger jag att vi får skaffa en svart till köket med så alla tre blir samma färg men den bruna runda passar ju bra in där säger V- ja men Malin kanske inte vill ha olika mattor som en annan by-turk. För den nya mattan kommer ju ligga nära den runda mattan också. Hur skall jag göra. Ni alla får hjälpa mig med detta! Kommentera. Ps- jag bjuder på att alla mina soffor just nu är massa olika färger så ni har något att skratta åt ;)


Linda hjälp!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/771554/images/2012/pic_197004168.jpg" class="image">


Sali Pazar

Igår tog jag med mig Belma och Sandra på en liten tripp till Manavgat och Sali Pazar- det är ungefär Turkiets motsvarighet till Ullared...Fast med sämre kvalité och bättre priser. Tex så köpte Sandra skor för 5TL styck...20 kr alltså. Dock är det inte alltid SÅ billigt men hon hade flyt! Jag köpte roliga saker som teskedar, diskhandduk och 2 små handdukar att hänga på spisen. Resten av dagen spenderades hemma hos Sandra till 18tiden då skatt kom o hämta mig för grillkväll hos Mehmet (Veysels bloodbrother), det var ju fotboll igår så vi var inte hemma förrän vid tolv och ni kan ju gissa om skatt som åkt hemifrån 730 var slut?!?!! Idag åkte vi tillsammans in till Manavgat och jag gick till Sali igen, och han åkte till Mehmet för att hjälpa honom med hans tv. Direkt därifrån skulle han till hotellet så jag har packat upp våra väskor och hängt in alla kläder i garderoberna, startat en maskin tvätt och tvättat golven en omgång. Nu hoppas jag att dem torkat för maskinen är klar att hängas o jag vill inte stå här på balkongen resten av dagen! Ikväll blir det tacos och mys hos Sandra med Belma, Theres och Camilla. Lojs har ju redan börjat jobba så jag vet inte om hon kommer or not- men I hope so!!!! Nu- hänga tvätt! Puss


På jobbet och ojobbar

Ja men fina Tropic har ju trådlöst som funkar till butiken. Hoho. Tack för det. Jag sitter i butiken och väntar på att chefen skall vara klar med butiksnissar så vi kan diskutera när jag skall börja osv. Det känns fortfarande inte som om jag varit här ifrån, Louise går runt och skriver ner priser och det ger mig magont bara att tänka på att jag skall lära mig alla jag med. Igår hämtade vi spis och tvbänk hos UNDERBARA Sandra o T som lånar ut det till oss! Det får bli många middagar hos mig för att kompensera. Veysel börjar jobba i morgon, 8-1730 cirkus- måla väggar och skura golv på hotellet. Men då vet vi iaf att pengar börjar rulla in snart- thank god. Igår hade vi 2 kr kvar efter att vi köpt bröd, tomater o gurka. Som tur är har jag världens bästa familj. Oj vilken lättnad. Jag grät av lättnad kan jag säga. Nu klarar vi oss ett bra tag framöver. Älskade ni. Jag skall gå och ta mig lite te i maskinen här och sedan får vi se vad resten av dagen har att erbjuda! Mat iaf :)


SIDE

Efter MYCKET om och men så är vi i Side sedan i torsdags. Igår när vi fixade tv:n så fick vi på köpet koden till internet ifrån grannhuset- schhy säg inget till någon! Lägenheten börjar likna ett hem iallafall om man ser till städningen. Vi har en del kvar men det får vänta till säsongen och löner kommer. Slänger iväg inlägget lite snabbt här bara och bjuder på en bild från en av våra 2 (!) balkonger ;)


RSS 2.0