Som vanligt!

HADE SKRIVIT ETT LÅNGT INLÄGG, SKULLE FLYTTA DET TILL MITTEN O KOM ÅT "KLISTRA IN"....SÅ HÄR HAR NI RECEPT PÅ EN TURKISK MATRÄTT M KOKTA KÖTTTBULLAR. SMAKLIG MÅTID. #jagorkarinteskrivaomskiten


Köttfärs som du blandar ner lite mjöl i o riven gul lök. Blanda ner mjölet så du kan forma till bollar.Krydda efter tycke o smak- salt/peppar/osv

Häll i olja i en stor kastrull, när den är varm så slänger du ner en klyfta (skivad) vitlök som steks i oljan. Släng ner tomatpuré som får blandas ihop med oljan o vitlöken.Tillsätt mynta i lagom mängd.Lägg ner ner bollarna när oljan,vitlök o myntan fått gotta till sig lite. Häll över vatten (mjukt!så inte köttbullarna går i sönder!) och låt koka i kanske 20 minuter på svagare värme (ej stormkoka!)

Yoghurten är ju bara; yoghurt, vatten, mynta!!!,pressad vitlök,riven gurka o salt! 


Inte den piggaste mörten!

Åh efter förra veckans jobbkoma med fulldagar varje dag i princip så har det varit förbannat trevligt med 2 dagar ledigt. Dessutom att Veysel var ledig med mig gjorde inte mina dagar mindre bra. 

I måndags var Veysel först i skolan o sedan tog han hem en kompis att leka med, jag var på Lager 157 och sedan Ikea med storebror där vi käkade lunch o umgicks- Olivia har ju börjat dagis så det var jättekonstigt att inte ha henne med!!! Kändes som förr...fast som om vi glömt henne nånstans. Vi åkte hem till dom o drack kaffe innan vi gick till dagis o hämtade skitungen! Väl hemma pratade jag lite m Veysel vän o sedan tog vi en promenad till Sagbrovägen.


Igår var det optiker tid och beställning av nya brillor! Längtar ihjäl mig!!! Det tog ju bara typ 2timmar att välja båge:)) Ett par vanliga och ett par solisar till nästa sommar- mao! Vi var hembjuda till mamma&pappa igeen för hamburgare o fotboll- som resulterade i att vi åkte till Rusta istället jag o mammi...så roligt tyckte vi fotbollen var.

Vi mår bra här på Smörkullegården, Veysels jobb stänger nu i slutet av september så det har vi lite stress över, då han var lovad jobb till november. Nu är frågan om han skall börja plugga eller om han skall jobba- förhoppningsvis kan hans chef hjälpa honom att få extrajobb nånstans medans han går i skolan. 

Jag jobbar o sedan jobbar jag lite till, på lördag påbörjar jag en ny jobbkoma som varar till söndag 22/9...YAY! Jag fortsätter med mitt hälsotänk, 4e veckan utan tillsatt socker började i måndags o igår smakade jag lite (o då menar jag lite typ tippen på gaffeln) chokladkaka o ett halvt teglas cola- så det var min unnar-dag igår! Jag skall såklart inte vara såhär strikt resten av livet men när vågen igår kväll visade -2kg efter en dag av mat så blev jag peppad att forsätta det här!!! 

Nu skall jag bädda ner mig i sängen med en till kopp kaffe o vila bort huvudvärken. Ha en fin dag <3

Finns ingen tid!

Fullt upp med jobb!!! Jobbar alla dagar, heldagar (typ 10:3"-20:30) o hinner inte m bloggen!

Men vi mår braaaa!!! Veysel jobbar lika mkt han. :( :)

Puss!!!


RSS 2.0