Älskar

Ja- jag fullkomligt älskar min sambo. Han är förståndig där mitt förstånd saknas, han är stark där jag är svag. Han får mig att tänka till när jag inte vet vad jag ska tänka.
Han är ärligaste personen i världen.

Han är min.




Unnar mig!


Nu har jag gått ner 9kg sedan 2/1 och därför unnade jag mig att gå o göra naglar hos en kollegas mamma för 350kr. Detta ska få vara min morot. Det tycker jag är värd!

Baby-sittning

Har en liten knodd PÅ magen. Han somnade 20 minuter efter mamma åkt och vaknade nyss för han ville komma upp, tog upp honom o han gled själv ner på magen o somnade om. Jag smälter av sötheten! 




Jobb o lite jobb


Det mina vänner ni ser på bilden är ett ATG-kort, ett kort som jag använder för att logga in på spelmaskinen iFörbutiken på jobbet. Woopwoop äntligen har jag varit på upplärning på riktigt! 3 timmar idag,  6 timmar i morgon. Det är sjukt mycket att tänka på men det skall nog gå bra tillslut. En tjej berättade att hon haft upplärning i 2 veckor innan hon var där själv- så jag skall nog inte ge upp ännu.

Veysels redtaurang har stängt hipphapp så han sitter hemma om dagarna o håller på att spy av trisstes!!! Han kan inte inte jobba. Lägenheten i Kungsbacka sket sig så nu har vi från 1/3 ingenstans att bo också...Så just nu känns livet sådär tipptopp! 

Dock har vi bokat, sedan länge, Side 29/3-12/4 och det skall bli magiskt! Hoppas på värme så näsan kan få lite färg!!

Nu ska jag gosa ner mig i Veysels famn o sedan sova, jobb i morgon igen- ledig söndag o då skall vi klippa o klistra :) 


Fina Jonas

I vår livstid har homosexuella i Sverige och delar av västvärlden fått uppleva förändringar som ingen kunnat drömma om.

Vi har vunnit frihet, respekt och möjligheten att leva våra liv som vi vill.

Det är resultatet av politisk kamp och personligt mod från oss som var med.

Samtidigt har hbtq-personer i många andra länder det värre än någonsin.

Vi läser om det dagligen i tidningar och på nätet. Vi blir förtvivlade och upprörda.

En rysk pojke som får knivar uppstuckna i anus, blir levande bränd och får huvudet krossat.


En lesbisk sydafrikansk kvinna som hittas i sitt hem brutalt våldtagen med halsen avskuren.

Irakiska bögar som klubbas ihjäl som djur, andra gånger har man limmat igen anus med superlim, tvingat dem att dricka laxerande medel så att de sprängts inifrån.

Homosexuella tonårspojkar i Iran som torteras och sedan hängs offentligt.

I många länder i Afrika och Mellan-östern fängslas, torteras och dödas man för att man är hbtq.


Inför OS i Sotji sprider Human rights watch en video där ryska nynazistiska grupper filmat övergrepp på homosexuella män, där bögar förnedras, misshandlas, får flaskor uppkörda i anus, tvingas säga att de förtjänar döden.

Går man till polisen vägrar de ta emot anmälan, för man har "sig själv att skylla".

Vi måste reagera. Vi måste handla.

Varför?

För att vi kan!

Det sägs att idrott och politik inte hör ihop.

Det är dumheter.


Naturligtvis hör idrott och politik ihop. Tror någon att Ryssland satsar alla miljarderna för att det är skoj att åka skidor?

OS i Sotji - liksom en gång OS i Berlin - fungerar som en furstekröning, ett manifesterande av makt, ett propagandaspektakel där alla tillresta deltagare förväntades spela med.

För Putin, precis som en gång förHitler, är OS ett personligt prestige- projekt.

Under invigningen i Berlin 1936 när atleterna paraderade förbi Hitlers tribun uppmanades alla att göra Hitlerhälsningen, och snart sagt alla lydde.

Det krävdes mod och civilkurage att säga emot, att inte lyda.

Eftervärlden har med rätta undrat hur man kunde vara så undfallande mot Hitler så länge. Att man så länge spelade med.


I sina memoarer "Laterna Magica" beskriver Ingmar Bergman hur han under en resa till Tyskland i ungdomen frågar sin värd-familj om han borde sträcka ut handen och säga Heil Hitler som alla andra och får höra att det vore ju det artigaste.

Under resan får han följa med sin familj till en Partidag i Weimar, och inför mötet med Hitler skriver Ingmar Bergman hur han blir förförd: "Jag skrek som alla andra, sträckte ut handen som alla andra, tjöt som alla andra, älskade som alla andra".

Det är lätt att tiga.

Det är lätt att vara artig.

Det är lätt att svepas med.


Och då måste vi påminna oss Martin Luther Kings ord:

"Den som accepterar ondskan utan att protestera mot den samarbetar i realiteten med den."

Det gäller IOK som tillåtit spektaklet i Sotji, det gäller varje idrottare som deltar i Putins OS, men det gäller också varje journalist som bevakar evenemanget, det gäller sponsorerna som stöttar det, tv-bolaget som sänder ut det, och det gäller dig och mig som sitter framför tv:n och tittar.

Detta är vad jag tror: Varje människa har ett ansvar både för sitt liv och hur hon lever det och för samhället hon lever i.


Att delta i Putins OS i Sotji är som att delta i Hitlers OS i Berlin. Hur ska eftervärlden döma dig om du inget sa och inget gjorde?

Saken är att det finns tydliga paralleller mellan utvecklingen i Ryssland och den i Tyskland.

Både Hitler och Putin tar makten efter halv-hjärtade och misslyckade försök till demokratisering. Båda "enar" sitt folk genom att av angripa redan från början marginaliserade grupper.


Båda utnyttjar utsatta minoriteter och skapar av dem "främmande andra" som demoniseras och utgör ett "dom" som motsats till det som är sunt och friskt tyskt respektive ryskt - ett "vi" nationen kan samlas kring.

Hitlers Tyskland och Putins Ryssland har vidare gemensamt att man förföljer de marginaliserade gruppernas organisationer, bötfäller dess aktivister, sprider propaganda om hur juden/bögen är ett hot mot barn.


I Ryssland ser myndigheterna genom fingrarna när nynazistisk pöbel misshandlar, förödmjukar, hånar, torterar och mördar enskilda - övergreppen filmas till och med och läggs ut på nätet till allmän beskådan.

Likadant skedde med judar, homosexuella och andra i 1930-talets Tyskland.


Nej, homosexuella förs inte till koncentrationsläger i Ryssland.

Man avrättas inte.

Det är sant.

Än.

Det är just det där lilla ordet. Än.

Det är det ordet som gör att vi måste slåss med näbbar och klor nu. Nu.

Det är det lilla ordet som gör att vi måste protestera och kämpa emot medan vi kan.

Medan "än" ännu går att förhindra.

För ärligt, vad ska vi annars säga till den eftervärld som en gång ska döma oss?

Att vi inte visste?

Att vi inte tyckte att det var så allvarligt?

Att idrott och politik inte hör ihop?


"Det fruktansvärda är inte de få onda människornas ondska utan de många goda människornas förlamande tystnad."

Medan festligheterna vid OS-invigningen i fredags prånglades ut över hela världen med en triumferande Putin i närbild arresterades en grupp hbtq-aktivister på Röda torget i Moskva.


Deras brott?

De sjöng den ryska nationalsången med regnbågsflaggor i händerna. 

// Jonas Gardell


Whats new?

Inte mycket som händer här, en vecka har snart redan gått och allt är som vanligt. Tråkigt eller vardagligt? Tråkigt om du frågar mig :)

Är inne i nån "blah"period där ingenting är roligt o jag inte vill göra nånting. Kanske är det vädret, kanske är det att Veysel blivit av med jobbet? Dom skulle stänga, inte stänga, stänga, inte stänga...så tillslut kom domen och dom har stängt 3 månader från och med nu i februari...O inåt har vi fått några nyheter om lägenheten heller.

Blah blah blah

Speak up!



Vaknade först vid 6, antar jag för jag valde att inte titta på klockan och vid 9-tiden tittade på klockan o vände på mig igen. Bestämde mig för att inte gå upp idag...Veysels snarkningar stör mig sällan mitt på natten men om jag vant min kropp vid att gå upp vid 6 trots att jag inte behöver och kollar klockan för att sedan somna om så blir jag loco på hans snarkningar och kan omöjligt somna!!! Idag kollade jag som sagt inte, somnade om, vaknade o kollade klockan men bestämde mig för att somna om. Kors i taket- jag sov till 10! Kände mig inte riktigt kry i kroppen och när jag skulle harkla mig så sved det ordentligt i halsen. Försökte kraxa upp rösten men den vägrade hitta ut- förkyld är jag till och från men att inte ha nån röst är inte så optimalt! Ringde jobbet som inte blev så glada men jag hoppas hon förstod!? I övrigt mår jag bra, det är bara rösten som inte håller?




Vi tog en sväng till Orienthuset med pappa och köpte nytt cay till Veysel och annat smått o gott.  När vi kom hem kände vi oss så rastlösa och eftersom min röst inte håller för värst mycket prat tog vi tåget till Göteborg och gick på bio! Mysigt och jättefunktionellt då det känns som man gör nått ihop men ändå inte kan prata!! Haha. Vi såg 12 years of slave o den var otroligt stark men rätt enkel. Vi käkade också på Taras och Veysel var i himlen ett tag där. Fy fan va gott med turkisk mat! 

Igår och idag har jag haft lite bajsdagar med Viktväktarna men i morgon kör vi på igen, har fortfarande inte ballt ur och tryckt i mig kakor o bullar osv men igår åt jag av veckobonusen (man har 32pp och sedan 49 extra vid behov), idag har jag inte ens räknat sen frukost. Har dock inte ätit vröl onyttigt även om jag idag inte har räknat, men jag o V kom fram till att jag måste chocka kroppen ibland.

I morgon skall jag möta moster Linda och köpa material till våra bröllopsinbjudningar!

Nuuuu ska jag sova<3

RSS 2.0