Du är du och jag är jag!

Det viktigaste att komma ihåg när denna graviditeten är över? Att DU är DU och JAG är JAG! 

Blir så förbannat trött på alla jävla kommentarer- bara för att du varit gravid 1 gång tidigare är du ingen jävla barnmorska!!! Du får gärna säga att DU upplevde det si eller så- men du har ingen anledning att säga att "det är så här det ÄR att vara gravid". 

Det VIKTIGASTE barnmorskan påpekat under min graviditet är att ALLA är olika- inte ens om du är gravid 5 gånger själv måste dina 5 graviditeter likna varandra. Din kropp kan aldrig jämföras med din tidigare graviditet, du kan jämföra själv i ditt huvud men kroppen reagerar alltid precis hur den vill, inte hur den var tidigare- hur kan du då med att sitta o säga till mig att DET ÄR SÅ ATT VARA GRAVID? 

Jag tar inte åt dig av din "visdom" längre- för det första har du 0,0000 erfarenhet av barnmorskor/förlossning/graviditet i Sverige- för JO det skiljer sig över hela världen vad barnmorskor och förlossningsläkare säger- och för det andra är du ingen expert för att du varit gravid 1 gång. 

När du kommer med dina pikar här o där så låter jag dig säga din mening och svarar frånvarande med ett "aah" eller "mhmm"- i hopp om att du fattar hur lite jag tar åt mig -punkt-

Jobbigaste läget? Att vår älskade skatt inte ens är ute så jag vet att det knappt har börjat.

Sköt du ditt så sköter jag mitt.

Veysel Veysel Veysel

...älskade fina man. Jag önskar så att du inte kände dig så tvingad att jobba såhär- du säger att det beror på att "mannen skall bidra med pengar och det gör jag inte med den tjänsten jag har nu under sommaren"... Jag accepterar din kultur i alla lägen men här blir jag ledsen, även om det bara är för 1 månad just denna natttjänsten gäller och 14 dagar han jobbar dubbelt. Det han skall göra är att dela ut tidningar i Kungsbacka.

Så från idag jobbar han först 01-05 med att dela ut tidningen och sedan åker han hem en sväng, förhoppningsvis kan han slumra till nån timma och jobbar i matsalen sedan på ålderdomshemmet 8:30-17:15...I 14 dgr han måste jobba dubbelt, sen har han "bara" nattjobbet då hans extratider i Mölndals kommun bara är lagda till 9/7 och nattjänsten bara är 1 månad (till 1/8), men ändå- han gick o la sig nu för att vakna kl 20:00 ikväll då just idag skall han på introduktionskurs 21:30-23:30 innan själva nattpasset 01:00 😣

Sen hoppas han kunna få kortare pass med tidningen, för när sommarlovet är slut i Mölndals skolor så kommer han börja 07-15:30 och då blir det extra tufft  då han knappt hinner komma hem från Kungsbacka innan han skall in till Mölndal.

Älskade fina du- vad du gör för mig, oss och din nya familj. 

Ullared

Vi åkte redan vid 07 eftersom mamma tycker bäst om det- och i smyg jag med eftersom det inte är nått folk när vi är framme kl 08. Pappa blev helt chockad när vi kom till parkeringen och vi kunde stå längst ner vid det stora kundvagns-garaget..."Va fan är det stängt eller?"

Tyvärr har Veysel slängt kvittot så jag kan inte komma ihåg exakta priser, men fråga så får vi se :))

Vi kollade lite hushållsartiklar och herrkläder och begav oss sedan upp till bebiskläderna- blev väldigt besviken så bara 3 par byxor fick följa med hem.
Vi köpte (på bilderna ovanför)-
Badcape 2pk
Skötbordsunderlägg 2pk
Skötbordsmadrass
Tvättlappar x2
Amningsinlägg X2
Topz
Nässug
Hårborste
Nagelvård
Dregglisar
Gallerfilt
3 par byxor
Nappflaskställ
Nappflaskor 3pk (gift-set med 1 napp och 1 nappband)
Nappflaskborste
Nappar
Plastskedar 10pk
Haklappar (-Veysel ville promt ha dom)

Ej med på bilderna-
Madrass till vaggan
Spjälskydd till vaggan
Kuddar till vagga & vagn
Täcke till vagga & vagn
Underlakan (till vad jag tänkte vagga & vagn men väl hemma såg jag att jag tagit till spjälsängen- får vika dubbelt bara)
Påslakan till vaggan
Registreringsskylt till vagnen

Totalt för bara bebisgrejerna blev 2093:-
ett väldigt bra pris tycker jag och fördelen är ju sen att när vi får nästa skatt så behöver man inte köpa alla basic-sakerna som vi behövt göra nu eftersom vi inte har någon att ärva/köpa billigare från.

Sen köpte vi även en "lattehållare" till vagnen men den passade tyvärr inte- så den får mamma ta med om hon ska ner med lillebror på lördag, paraplyet som mamma köpte för längesedan gick inte heller att fästa "där man skall" men vi får se om det går att lösa ändå- det får vi försöka med när solen väl är framme och bebis väl ligger i vagnen.

Nu vill jag ha en bra babysitter (vi fick en av lillebror som var sne i metallen och dom hade inte kvar den med stjärnorna på nu när vi var nere och sen gillade jag inte att den var så "hård" i tyget) och bärsele- men samtidigt är inte det det allra nödvändigaste så det får vi ta när/om det behövs.

Idag är det 21 dagar kvar till bf och min BB väska är packad, jag skall dock modifiera om den lite...pluttens skall packas nu när jag skrivit färdigt här :)

Sandra och barnen är på väg till mig så nu får jag sätta igång ❤️

Höger hand, vänster hand...


...så där ja- bege händerna avklarade och stygnen tagna i höger igår. Vänstern avskalad och mer lätthanterlig än i den blåa klumpen- dessutom kan jag få på vilka jackor och tröjor jag vill.

I måndags ställde vi äntligen klockan på 06 och 07 kom taxin (mamma&pappa) för att åka mot Ullared. Vi köpte verkligen ALLT man kan behöva till en korvas- ett inlägg om det kommer senare! Hemma var vi vid 14 och efter 1 timma vid köksbordet med kaffekoppen så bestämde vi oss för att även avklara Ikea för införskaffning av badrumsskåp till alla blöjor osv, bokhylla och byrå till bebusens rum. 

I tisdags kom även mamma & pappa med sängen- sååå himla fint det kommer bli när det är klart- känns dock för tidigt att bädda allt då det känns som det kommer bli dammigt men allt är tvättat och vikt ner i lådorna. Sängen är den fantatisk och jag är mer än tacksam att dom köpte just den jag önskat- nått man absolut inte kan ta för givet! Tack mormor & morfar ❤️

Idag var vi på mvc och träffade bm förhoppningsvis för sista gången (hon går på sem idag) utan bebus och allt lät som det skulle. Hjärtslagen låg på 140/min, jag hade planat ut liiite på kurvan men absolut ingenting märkvärdigt. Bm tror dessutom att han kommer titta ut innan bf- och eftersom vi är klara med allt så kan jag säga
"DU ÄR MER ÄN VÄLKOMMEN UT"- mamma och pappa längtar ihjäl oss!!!

Sparkas där inne har ändrat på sina rörelsemönster, bytt dygnsrytm om man säger så...Först blev jag jätteorolig när han inte rörde sig som han gjorde innan, men nu känner jag han lika mycket igen-  fast på andra tider. Godkänt helt enkelt.

Nu ska jag fjäska för mormor om hon kan köra ner mig till Kungsmässan en snabbis- glömde ju köpa blommor till håret igår när vi var ute en sväng! 

På tal om att köra- förra fredagen fick bästaste finaste Veysel äntligen klarat sitt teoriprov och idag hämtade han ut sitt svenska körkort- stoltast i stan!

Ha en fin midsommar i morgon 💐

One done- one to go

Japp- högern är gjord och varje dag blir handen bättre och bättre vilket känns skönt med tanke på kommande op.


Är rätt så nervös för att operera nästa hand också då den högra handen fortfarande kommer vara i bandage- inte lika klumpig men fortfarande i linda och efter op kommer vänstern se ut som på bilden- funderar på hur man ska klara vardagliga saker som toabesök osv. Den nyopererade handen får belastas med max 1kg, och högern får belastas med max 3kg...

Ska ringa handkirurgen och prata med dom i morgon- känns ju som man borde lita på att det är genomförbart eftersom dom bokat tiderna så tätt?!

Idag är det 38 dagar kvar tills bebus ska titta ut ❤️

Karpaltunnelsyndrom

I söndags fick jag nog, smsade min läkare (& gudmor) och mailade samtidigt min bm- min läkare var snabbare på att ordna en tid hos handkirurgen på Sahlgrenska så där var jag idag och fick träffa en läkarstudent som gjorde känseltest i fingrarna, hans handledare kom in och efter att han också gjort känseltester säger han att detta är ett självklart ett akutfall. Läkarstudenten sa att han sett att det fanns en ledig tid på måndag varpå handledaren svarar "så länge kan inte den här tjejen vänta, kan du stanna kvar idag?"...

Han gick för o kolla med operationskordinatorn om det fanns en ledig tid idag men tyvärr var det fullt idag så istället ska jag dit i morgon 8:30 då tar dom högerhanden och på onsdag nästa vecka (10/6) tar dom vänsterhanden. Total läketid på hela såret osv är tydligen 2 veckor säger dom så nu hoppas jag bebus stannar kvar i magen tills han skall.




Operationen tar 40 min max och man får lokalbedövning i handen och får åka hem en stund efter...

Vi hörs efter op nån dag

RSS 2.0