Sju sorger...


Det var de där med att blicka framåt och tänka positivt...Igår kväll gick min morbror Tonny bort av sjukdom.Han somnade in på sjukhuset och trots att vi inte haft kontakt på några år så är det ändå släkt.Och mammas storebror.

Orkade inte vara kvar på jobbet efter allt som hänt så efter 2 timmar blev avbytt och tog tåget hem.La mig och sov på altanen och sov, sov och sov...sov bort hela dagen.Precis vad jag behövde.Ändå är jag lika trött.

Linda har varit här sedan halv5 och förgyllt min kväll med sällskap- bortskämd så säg!Det blev räkor (YAY!!!), melon och sorligaste filmen ever.Inte att rekommendera en ledsam dag men otroligt sevärd!

Nu blir det en till film innan det blir sängen- börjar 0700, slutar 1730- 1900 cirkus kommer fina vänner hit och gör min mindre ledsam och ensam <3


Inlägget med bilder.


Dagen i bild-ordning & dagens irritation ravi!!!Här värnar vi om miljön då vi plastar in varje laxfilé försig och sedan lägger vi det i en större plastpåse...Gaah galet va arg jag blev!!!


Ravi!

Tack Håkan för BÄSTA ordet- ravi!För er andra så används det i samband där ordet mycket i extrema fall används...Om det varit sjuuukt mycket att göra på jobbet osv...Och tack dagisFrida för cholu (eller hur man stavar det ;) )Ravi-cholu är bästa kombinationen någonsin!

Här sitter jag i soffan efter ravi-dag på jobbet!0900-1930 när solen schteekte utanför fönstret.Tack.

Godaste chipsen i Svea!Smakar som "turk-chips"!!!Lika billiga är dom oxå.
Fuskar lite idag.Annar är jag faktiskt jätteduktig!

I morgon blir det nog jobb- bara för att jag älskar det så mycket!
Hejs!


Blickar framåt

(Gramatik hjälp- heter det framåt eller fram åt?)
Ni förstår iallafall.


Vi kommer att sörja en lång tid och det måste vi få göra- men vi måste även leva vidare.För att visa en sådan psykopat att vi inte stannar för hans skull.Inget i världen skall få oss att sluta leva.

Idag åkte mammi, pappi & Fredrik till(baka) till Kreta efter många år därifrån- min familj har alltid älskat Kreta och under min uppväxt vart jag där 10 år i rad, sedan prövade man vingarna i Turkey- blev kär och tja...resten vet ni ju redan.Givetvis har mina föräldrar tyckt om Side också - men jag vet att de mest åkt dit för min skull.Dock erkännde mammi i förrgår att hon tycker det känns konsigt att inte åka till Side i år då hon har blivit van vid det...

Jag som alltid varit värsta mammi-grisen (innan livet i Turkiet där jag var illa tvungen att leva utan henne i lägenheten) tycker att det är lite blandat att de har åkt såklart...Känns rätt gött- men till råga på allt är jag mörkrädd och mörkret kommer ju alltid tillslut och då känns det mindre göttit!Men men.

Dessutom HATAR jag att sova med katter i samma rum, men stänger jag dörren till mitt rum nu när ingen annan är hemma så sitter våran fis och kraffsar som satan på dörren och då kan jag inte sova.Vi får se hur han beter sig i natt när min dörr är öppen...hoppas han sover någon annanstans än i mitt rum!

Idag har jag vart ledig- GÖTT!Sa hejdå till familjen vid halv6 i morses och somnade snabbt om för att vakna 0930.Sedan väntade städning av övervåningen, dammtorkning av nedervåningen, besök på värdelösa(bokstavligt nu när de inte hanterar kontanter!!!) banken, inhandling av gratis tårta på ICA och sedan en 4 km's promenix.På kvällen toppade vi lediga dagen med thai-mat, Linda och storebror.

I morgon skall jag jobba...0900-1500 i kassan och 1500-1930 i cafét...den ser jag inte fram emot!Hatar att stänga cafét då det är ravi mycket att göra!Men pengar får man ju för det iallafall.

NU ska jag invänta samtal från min prins och sedan sova!
Kommer nog ett inlägg i morgon med- so keep reading!


Tomhet.


Jag orkar inte tänka,jag orkar inte se- jag orkar inte höra.Jag misstänkte det från första stund, att någon i min närhet skulle vara drabbad.Jag önskar jag hade fel.

All min kärlek till dig och din familj.Önskar jag kunde få saker ogjort och framförallt önskar jag att det fanns något att säga.
Att sedan få reda på ytterligare jobbigheter tog musten ur mig- all min kärlek och styrka till M,H,L & K- tänker på er där borta <3

Take care of eachother- who knows if we have tomorrow.
<3


No words

Känner bara tomhet.Hela Norge är i sorg och jag kan inte förklara hur jag känner mig.Bilder från Ullareds fynden kommer istället.Höll budgeten också!Duktiga jag.Dessutom höll jag den såpass väl att jag kunde räkna in mina 5 cider och en pinla colada från systemet i samma summa.Hejja hejja.Sen att jag överstred den idag med 379 kr var väl ovärt.Men jaja- lön på måndag.





Trots ravi-bakfylla rensade jag hela garderoben idag igen och jag har fortfarande inga kläder att ta på mig.


(nej amanda detta skall inte slängas!)


TTRRÖÖTT

Gah jag är galet trött!Började arbeta 0800 i morse och slutade 1930!Min kropp och hjärna är helt slut så ursäkta eventuella felstavningar.

Skulle egentligen börjat 1000 idag men eftersom vi vart tvugna att rengöra mjukglassmaskinen (som tar 2 timmar att göra rent!) så behövdes det 2 personer i cafét-jag öppnade och Maria tvättade maskindelar...Fair.När hon var klar vid 1000 gick jag på rast o sedan kassan fram till 1500 o sedan hade jag sämsta stängningen av cafét i världshistorien.Men men.Hem kom jag och hemma vaknades det kebabsallad med feta ost från en av 5 pizzerior i Lindome.Värt.

Nu sitter jag o väntar på att underbara Linda skall dyka upp här, det blir en liten sleepover för henne i natt då vi beger oss till Ullish med mammichollo och Fredriko.Skall bli kul!Inte mer än 1500:- får jag spendera.SKALL fungera!Får ångest när jag ens tänker på att jag ska spendera pengar.Men jaja.Lön på måndag.Efter Ullish blir det mys på kvällen hemma hos Linda själv med lite tjejor- det ser vi fram emot!

Nu skall jag ringa min skatt igen (har försökt ringa flera gånger i kväll men telefonen är upptagen, eller så har de glömt att lägga på!?!)...

Ledig både i morgon OCH på lördag- det ni!!!
<3


Sana tapiyorum



.Det jag saknar mest av allt är dig.


I wanna know you inside out-

Tack Denise för att du påminnde mig om denna UNDERBARA låt!!!

Efter middagen blev det 39 minuters promenad med bästaste mammsen och vi gick snabbare än mig o Mads igår.Gillar att gå snabbare.4 km blev det idag.Känns gött i knäna i morgon men så värt det idag!

Ringde min prins nyss men han var sönderstressad av jobbet så han skulle ringa upp senare- och det är ju helt OK eftersom jag inte börjar förrän 12 i morgon.Då tar man 1102 tåget för att hinna i tid och slippa stressa.Bara så ni vet ;)

>Peace<


Daglig dos av Dvitamin <3

Det har varit SOL i eftermiddag!Hela 45 minuter han jag sola efter jobb, handling och IKEA med mammi.Underbart att få en daglig dos av D-vitamin.Gott gott.

I morse (och i natt) kan jag dock garantera att det INTE var någon sol- Jesus vad det regnade!Och när jag åkte hem ifrån så sken solen över Lindome men när jag gick av i Hede så började det duggregna...Upp med paraplyt och 2 sekunder senare ÖSTE regnet ner och det kom massa blixtrar ovanför huvudet...Åskan här går inte att jämnföra med åskan i Turkiet men man skall ALLTID respektera åskan...speciellt när du håller i ett paraply!Regnet gjorde sitt jobb och dränkte hela mig trots paraply.Convers, jeansen, jackan, tröjan, väskan och tillochmed mina trosor var blöta (mitt paraply är inte lika stort som min rumpa) efter promenaden från tåget till jobbet- skön start på dagen!Dessutom var pendeln 5 minuter sen också så jag kände på mig att dagen bara skulle bli sämre...

Så illa blev den inte tillslut ändå, fick bytt bort mitt café pass så jag fick vila knäna (speciellt det vänstra) och slutade 1500 då mammi mötte mig med torra skor, sen blev det handling på det.Och vidare mot IKEA där vi införskaffade värmeljus- nu är husfriden återställd!Förstå chocken i fredags kväll när vi inte hade NÅGRA värmeljus alls här hemma...heelt otroligt om du känner mig och min mamma!Första tanken var- vem har tagit/lånat värmeljus av oss?För att de tagit slut utan att vi tänkt på det kan aldrig hända. :P

Fick även en ram av min mammi så nu pryder mitt styrke-kort även mitt rum ordentligt och det finns ingen anledning till att få panik över att jag tappat bort det.


Sparkling water- vitamin well.

Yay!-1 kg på vågen i morse när elefanten ställde sig på den.Har inte ställt mig på den på ett tag för att jag inte skall bli beroende av att kolla hela tiden så försöker jag hålla igen på det...Men glädjen spred sig i kroppen vart fall!Jag som inte har någon karaktär vare sig när det gäller mat eller shopping blev glad av ett ynka kg och det var verkligen i rätt tid som det visade lägre siffror för idag bestämde jag mig efter 1 veckas slöande att köra "gärnet igen"...Hej JOJJOBANTAREN-MALIN.Jag skulle väl heller inte direkt säga att jag BANTAR utan jag tänker på vad jag äter och rör på mig...

Min kropp, min mage, mina leder, mina muskler, min hjärna, min trötthet- allt med mig- mår bättre av att avstå från vetemjöl...so Im trying.Det är jättesvårt att sluta äta bröd när man har ätit bröd hela livet.Det är ännu svårare att motstå pasta när jag fullkomligt ÄLSKAR pasta.Det är pissigt jobbigt att äta ett korvbröd och sedan ha ont i magen.Men denna veckan har jag gjort det- det började i söndags på jobbet efter sommarfesten...Jag hade ingen mat med mig, stod i cafét och beundrade våra köttbulle smörgåsar...Älskar köttbullar och rödbetssallad.Ja 1+1=2...Det blev den fete baguett till lunch och sedan var det kört.Sockret som finns i en vanlig vit-macka är beroende framkallande om du avstått ifrån det under en längre period.Det är en jobbig tröskel att ta sig över- men jag har varit nääästan framme så många gånger att från och med idag måndag 18/7 skall jag lyckas.Nu jävlar.

Mätte mig förut med eftersom alla säger att man ska göra det.Mage,rumpa,lår och midja fick känna på måttbandet- jag har inget att jämnföra med eftersom jag inte sparat det formulär jag fyllde i åt Naze en gång i tiden då de ville ha våra mått eftersom de skulle beställa uniformerna...Synd att jag slängt för DET hade varit najs att se!


(Studenten 2007 & sommarfesten 2011)

Idag börjar mitt nya jag- och mitt nya jag innebär att hålla uppe det jag lyckades hålla uppe i 2 veckors tid innan förra helgen gällande min hälsa...och mitt andra nya jag har ett undantag på fredag då jag åker till Ullared.Sedan skall här börjas leva på sparlåga om jag NÅGONSIN ska få ett sparkapital.

PS.Jag har uppdaterat min iphone och sjukt nervös (och tror faktiskt) över att jag nollställt den.
FAN OM SÅ ÄR FALLET!


Good morning Upper East Sider...




Det blev inge jobb idag då jag legat o vridit mig i sängen hela natten av smärta från knäna (speciellt vänstra) så i morse ringde jag och sjukanmälde mig och knallade sedan till vårdcentralen där svaret var inflammation i knät men inget jätteallvarligt enligt min äckel läkare.Hatar honom!Han är så creapy.

Han ordinerade support och alvedon.So då kör vi på det.Hem från vårdis blev det ICA där jag köpte den nya chokladen jag suktat efter läänge- mörk choklad med citron mousse och citron sås...MUMS på den säger jag!Och mums på Noger-gräddglassen som dem uppfunnit.

Nu skall jag ut i köket och steka lite fallafell o göööra ihop det med massa sallad o mums!Så det blir mumsig mat, hallon/basilika vatten och GossipGirl som jag fått låna av Marie.

I morgon skall jag halta iväg till jobbet.Det kostar massor att vara hemma!
XOXO


Candles and white...






Bilder på mina ljuslyktor som pryder mitt lilla-lilla rum...Synd att de inte andvänds allt för ofta eftersom jag känner mig sjukt ensam om jag är i mitt rum ensam med tända ljus.


DJÄVULSKT VAD ONT DET GÖR!

Började flagna lite i pannan o skulle åtgärda det med en skrubb-handske...Ett tips- GÖR INTE DET!



Det GÖR SÅ ont!!!!!!!!


Torsdag.

Har haft en supermysig dag på stan med först min Sandra och hennes korvas Linus, vi strosade runt i lite affärer o åt på Espresso House o sedan blev det lite mjukglass ute i blåsten på en bänk.Det var mysigt att träffas igen efter så lång tid men jag vet inte Sandra- vi blir alltid så matta av att träffas inne i Göteborg och jag tycker vi tjötar betydligt meeeer när vi är hemma hos dig!?!Eller?

Hur som haver så när Sandra o Linus åkt hem så kom fina Kristina till mig och vi strosade också i affärer och sedan fikade vi på ett fik som ligger i Palace huset här i Göteborg (Sweet and coffe bar tror jag det heter?!) och sedan blev det mer kik i affärer- tills Nattis (en gammal klasskompis från gymnasiet) mötte upp Kristina för bikinispan- men då gav jag upp och gick till centralen för att ta tåget hem!Det blev en lång dag och jag är nöjd med mina små inköp som jag inte kan/vill visa här eftersom lite av det ingår i ett projekt till någon av er som läser bloggen!Jag tänker givetvis inte berätta för någon utan tänker ge alla samma svar- "du får se när det är klart!"




Har haft en toppen dag!I morgon väntar jobb igen- 1200- 1930...
<3


Sorri!

Helgen var kalas!Roligt sommar-party hemma hos specialaren Bianca o hennes goa gubbe!Synd att man jobbade söndagen annars så hade man kunnat hänga med ordentligt- men jag hängde med tillräckligt!Stupade i säng 0145 och stod på benen igen 0800...Jobbade hela söndagen till 1830 och sedan har njutit av 2 lediga dagar på Brännö (eller 1 & ½), igår kväll träffade jag bästaste Linda som äntligen kommit hem från Argentina o hon o hennes mamma (+ syster) bjöd på teater med Claes Malmberg o andra skådisar...riktigt roligt!!! Idag har jag jobbat igen.

Bilder kommer i brist på ork.







I MORGON TJEJER DÅ HÄNDER DET GREJER!MIN UNDERBARA SANDRA SKALL ÄRA STADEN MED FIN-BESÖK MED
HENNES PLUTT!OM JAG LÄNGTAR!!!

Jobbar-veckan i övrigt
Måndag & Tisdag--LEDIG
Onsdag--JOBB
Torsdag--LEDIG
Fredag, lördag & söndag-- JOBB

I min branch tjänar man mer pengar på att ta helg, efter helgen!
Tjing.


Good girl gone bad...

...gone shopping...again

Jag vet- jag ursäktar inte ens mig själv längre!Jag är en sucker på att hushålla med pengar när jag inte måst-måste...Jag vet- man måste alltid hushålla med pengar men vetskapen om att dom finns och att det kommer mer av dom nästa månad gör att jag tillåter mig själv.Det är lite som om bara för att jag förbjuder mig själv att äta onyttigt så shoppar jag istället...vi tjejer är väldans bra på att tänka "det är jag värd" både när det gäller shopping och onyttigheter.Jag får se det som att jag iallafall inte går ut och festar varje helg (inte ens varannan) så därför kan jag köpa mig kläder istället.Dumt jag vet- men detta var verkligen sista gången!Jag måste spara pengar till 4 projekt och ena är väldans trevligt så jag måste kämpa!Vill inte berätta just det projektet och nu medans jag skrev om projekt numero uno så kom jag på ett 5e projekt...ojoj dags att börja nu Malin!




Det blev även en liten present till Bianca som annordnar en sommarfest för ALLA som arbetar på Mäxi hemma hos henne i morgon!Vilken underbar kvinna!Hoppas på sol och massa skratt- men det brukar lösa sig när det gänget är igång & denna gången är jag en av dem!

Har en förbannad huvud/nacke/axelvärk & mår illa- hoppas det går över snart då jobb väntar 0915 i morgon!
Tacos står på matsedeln ikväll!
<3


I better keep on walking!

Sedär ja!Efter jobbet idag, där jag stängde (med hjälp av Felicia) cafét, så blev jag hämtad av VÄRLDENS BÄSTA MAMMA...direkt när jag kom hem tog jag på mig träningskläderna och traskade iväg på min 4km promenation!Jag tyckte jag var grymt duktig som traskade runt på under 40 minuter...men 10 minuter senare läser jag på Face om min kusins hurtbulle till man att han sprungit 5km på 19:06!!!Hur fan är det möjligt?!Inte okej att lägga ut sånt på Face!Känner mig inte allt motiverad längre.Gubbe.

Idag körde jag 1130-1930 vilket gick som en dans!Är jätteglad över att Felicia kom på "upplärning" i cafét så jag fick faktiskt lite hjälp att stänga första gången "själv".

Efter min (i mina ögon) power-walk så tog jag friheten att duscha och sedan blev det ett kort samtal till bästaste skatten- han var stressad o irriterad över allt i den förbannade j*vla armén så samtalet i sig var väl inte kanon men att han pratar om det och att få höra hans röst ger mig styrka att fortsätta såhär...Ni som läser min blogg o har turkiska pojkvänner (kanske svenska också för den delen vad vet jag- jag kommer inte ihåg) vet att de flesta turkiska killar/män inte pratar om känslor (ja jo sånna turist-äckel turkar ÄLSKAR alla men ni förstår) och allt är oftast "fine/okej/good"...tänker er då att helt plötsligt börja få höra om killens känslor, höra han nästan gråta i telefonen, få förklarat varför han är så j*vla arg på sin chef o inte bara få "ufh he's so f*cking stupid"...det ger så mycket tycker jag- men det kanske bara är moi!?!Älskar att känna mig behövd.För jag tror, eftersom jag själv är sådan, att alla människor behöver prata om saker som trycker dem- annars exploderar man!Och det är 10000 gånger bättre att min skatt exploderar i telefonen med mig än med sin chef i militären- för det kan ge han 6 månaders fängelse!

OOJ vad vi svävade iväg.Men min blogg- mitt skriveri!
Nu skall jag stänga fönsterna för det börjar bli kallt och så skall jag nog läsa en stund innan John Blund kommer!
Ledig dag i morgon!Woop woop!

<3


Nu skall det jobbas- på Maxi såklart!

 7/7  1130-1930
 9/7  0915-1500
10/7 0915-1800
13/7 0800-1830
15/7 1200-1930
16/7 1200-2000
17/7 0915-1800
19/7 0800-1500
20/7 1200-2000
21/7 1000-1930
23/7 0915-1500
24/7 0915-1800
25/7 0800-1800
27/7 0900-1930
28/7 0700-1300
29/7 0800-1800
30/7 0700-1730

1/8 0800-1800
3/8 1500-1930
5/8 0800-1500
6/8 1200-2000
7/8 1200-1830

1 veckas semester på det!Check.


Åh store Håkan!

Jag steg uppför med skjutna vingar genom glass-slott i aprilskyar
och fjädergrottor överallt, har sett de bästa moln.
Men nu skymmer de solen, de regnar och snöar på varenda en
och allt jag borde ha gjort men moln kom ivägen.

Jag har sett på moln från båda sidor nu,
från in och ut och ändå ser jag nu bara molnillusioner
och nu minns jag har aldrig förstått mig på moln, inte det minsta.

Kom sommarnätter under stjärnor kom, med ensamheter dagen om
och om du behöver den finns aldrig gryningen har sett hur kärlek vunnit.
Försvunnit och förlorat, och du lämnar de skrattande när du gått
och om du brydde dig säg inte till nån ge inte bort dig själv.

Jag har sett kärlek från båda sidor nu,
från och ge och ta och ändå ser jag bara kärleksillusioner
och nu minns jag jag förstår inte kärlek, inte det minsta.

Och jag skulle ha ringt dig ikväll men handen fastnade framför mig,
och jag skulle sagt; "jag älskar dig" men stolthet kom i vägen.
Och du eller jag vem är konstigast, är det bara jag som förändrats
ja nåt är borta men nåt hittas, varje dag.

Jag har sett livet från båda sidor nu,
från upp och ner och ändå ser jag bara livsillusioner
och nu minns jag jag förstår inte livet, inte det minsta.

Har sett allt från båda sidor nu,
från in och ut och ändå ser jag nu bara illusioner.





OM GÖTEBORG VAR EN MONARKI HADE HÅKAN HELLSTRÖM VARIT BÅDE KUNG OCH PRESIDENT!!!

Let it rain!

Sådär ja!Första öppningen avklarad i cafét på Mäxi!Det gick bra för att jag faktiskt endast haft upplärning 1 gång!Jag var redigt nervös i morses och lite små-stressigt var det eftersom alla andra dessutom öppnar en kvart tidigare för byggubbarna som vill ha frukos- vilket leder till att även jag måste vara klar en kvart tidigare...Det är nog sista kvarten jag skulle behövt för att vara precis KLAR med allt men jag kan gå o pilla med de sista grejerna mellan varven...

Igår efter upplärningen (stannade inte hela passet då jag kände att jag kunde det mesta och dessutom inte mådde jättebra- varför stå där o känna mig svag och kanske inte kunna jobba "på riktigt" idag!?!) så blev det hem- inta soffläge och somnade på 3 röda sekunder!Told ya- jag mådde inte ok!Sedan blev det GIplättar till lunch som jag inte skall hurra jättemycket för- plättar/pannkakor skall smaka på ett vist sätt och därför blir det fel när du stoppar något i munnen som heter plättar- men smakar något heelt annat.Det är endast ägg o grädde i så tja- en gammeldags omelette skulle jag kalla det för!Med färska jordgubbar o lite grädde på gick det ändå ner...dock inte av lillebror som nästa kräktes haha!Fick denna underbara bok utav mina underbara kollegor på Klockdagiset när jag slutade i onsdags (förra veckan) utav Kyrkdagiset fick jag en söt liten blomma o lyxig choklad när jag gjorde sista dagen på torsdagen (också förra veckan) så där satt jag på fredagen och läste min GI-kokbok och åt choklad...Tur att det är måndag varje vecka!



Tack igen för boken- den kommer bli använd!Iallafall när jag flyttat hemifrån <3
Regnet öser ner på utsidan och jag kan faktiskt erkänna att det är rikigt gött, det märks redan i luften att den blir klarare...

Ha det fint!
<3


Veckans mobila-bilder...



Ursäkta dålig uppdatering.Men det är så kvavt att jag har inget tålamod alls!
I morgon är det upplärning, öppning av cafét står på schemat vilket kan behövas eftersom jag aldrig öppnat tidigare och på tisdag morgon öppnar första gången själv...Mer om det i morgon!


RSS 2.0