1,2,3,4,5...

Lördag 22/12- kom hem
Söndag 23/12- ledig
Måndag 24/12- ledig

Tisdag 25/12- jobbade
Onsdag 26/12- ledig
Torsdag 27/12- jobbade

Fredag 28/12- jobbade
Lördag 29/12- jobbade
Söndag 30/12- jobbade

Måndag 31/12- jobbar

...sammanfattning- vi har sjukt lite personal på Maxi. Av 9 dagar jag kunnat jobba, har jag fått jobba 6. Tack sjuklingarna på Maxi :) I morgon, nyårsafton, fick jag bara några egentligen obetydliga pisstimmar men dom läggs ju på på januarilönen så det behövs varenda krona eftersom jag inte jobbat mer än dessa 6 dagar i december! Fick nyårsdagen med- ob hela dagen också. Skönt att fördriva tiden fram till den 4/1 då jag skall ringa Migra igen för o se vad som händer!


4 av 7 blir 5 av 8!

Fick jobba idag med! :D Bara några få skit timmar men bättre än nada!

Nu blir det NATTEN efter mysigt samtal med Veysel och sen väntas jobb 11:30-21:00 i morgon med :) Gäller att klämma in så många jobbpass det går mellan 22/12-31/12!!!

Spana på bootsen jag köpte idag efter att ha insett att mina gamla, sedan 5 år, har hål i hälen och är anledningen till att jag har så ont i fötterna när jag tar av mig skorna och går inomhus!


3 av 6

Det blev jobb idag igen, dom ringde kvart över 10 och fråga om jag ville jobba 12-18;30 och JA tack! 3 dagar av 6 hemma har jag fått jobba- yippie!

Idag vart det helt bananas- alla i Kungsbacka blev hungriga på samma dag tror jag! Fy fan.

Nu ligger vi i soffan jag o mamma och tittar på "I rymden finns inga känslor" som visas på 1an, den börjar nu så det kan hända att vi byter men ingen av oss har sett den så den får rulla ett tag.

I morgon kväll blire mys hos Jennie.
Puss!


Migrationsverket

Ringde kundtjänst i morse för o kolla vad Sophie (handläggaren i Örebro) menade med att "jag kan idag inte ge er svar på när ni kommer få ert svar eller ens handläggare"- då vi fått veta att hon är vår handläggare?!

Fick prata med en jättetrevlig kvinna som beklagade sig över hur mkt dom hade att göra och att vi hade väntat länge, men att "vi har det jätterörigt här och ingen vet riktigt vad vi själva gör"...Sedan sa den otroligt trevliga kvinnan på kundtjänst att nej, Sophie var er handläggare men att Jerker har tagit över. Dom sa ju till mig att vi skulle ha 2, en som kolla igenom och en som fatta beslutet. Är Jerker vår beslutsfattare? "Han jobbar faktiskt idag så ring honom fort"...

Han beklagade sig också över att ha mycket att göra och när jag sa "ja det verkar ju inte som dom som bestämmer har gjort på det lättaste och smidigaste sättet för er som faktiskt arbetar"...Då skratta han lite och sa "nja det är väl det lättaste sättet att sammanfatta det hela på, och det som låter mest rimligt".

Han tyckte med att vi väntat länge, och att han tyvärr inte idag kunde svara på när vi skall få svar då han fysiskt inte fått papprerna utan Sophie bara skrivit i hans namn som ansvarig, men att han idag skulle flytta över papprerna till sin mapp och lägga in dom i sin hög i rätt ordning och att jag skulle ringa 4/1 igen så han hinner sätta sig in i vårt ärende- men han sa också att han förmodligen hade ännu äldre ärenden som låg o vänta som han måste ta tag i först...så ring tillbaka den 4/1 så skall jag se vad jag tror.

Efter att inte ha fått MINSTA hjälp på vägen och fått olika svar av alla på kundtjänst så kändes det som värsta uppenbarelsen, och efter att ha fått ringa till Sophie VARJE DAG PRICK 08:30 och det tutar upptaget från 08:30 till 09:30 och denna Jerker svarade efter 2 signaler, dessutom en klämdag som idag, gjorde mig hoppfull och på bättre humör.

Sen kanske han säger 4/1 att vi måste vänta 3 veckor till, men då vet vi iallafall!

Nu väntar jag på att korvas skall vakna o ringa mig så jag kan berätta vad jag vet och sedan blir det wörk 15-22 :D


Farfar hade rätt för en gångskull!

Som farfar sa på julafton

"man vill ju väldigt gärna vara förbannat otrevlig mot dom på Migrationsverket och säga dom ett och annat, men det kan man ju inte och det vet dom- det är därför dom kan göra så här om och om igen för ingen vågar ryta ifrån till personen som skall fatta ett sånt viktigt beslut åt en".


Inte ofta jag håller med min farfar men där hade han rätt!


Tack alla!


Lycklig tjej!

Lycklig jag som fick jobba idag!!!! Visserligen bara 5 timmar, men det blir 10 timmar betalt! Jobba på torsdag får jag också - happy!!!


Go jul från oss :)


En bra dag!

Sov till 11 idag, och boy va gött det var! Ringde min prins från dunfluffet som sa att det öste ner regn i Manavgat.

Åt ingen mysfrukost eftersom dom redan ätit men skinksmörgås med senap och en med ägg o kaviar- det bästa av allt var dock det mörka brödet- som jag saknat det! Det avnjöts såklart med en kopp kaffe och framför tvn.

Vi har grejat hela dagen här hemma, var även o pysslade hos Fanny med hennes julkorts grejor som vi höll på ett tag med. Köttbullar,jansons, grönkål och skinkan såklart.

Tänkte först inte julgreja i mitt rum men kunde tillslut inte låta bli- och oj ni ska se min fina lilla julgran jag köpt!!!

Nu ska vi snart klä granen och lillebror o jag skall, som alltid, göra pepparkakshuset!


Säng ljuva säng!

ÄNTLIGEN ligger jag i sängen! Vi sov ingenting i natt, så jag gick upp 10:30 igår fredag, sov max 1 timma på första planet och 3 på det andra. Kunde inte somna på bänken på Ataturk flygplatsen- så ja- jag är aptrött!!!!

Nu skall jag sova och hoppas att jag kanske mår lite bättre i morgon!
Puss


"Bye Bye happiness...Im feel like Im gona die"

Transfer Manavgat- Antalya 05:00
Antalya- Istanbul 07:00- 08:05
Istanbul- Göteborg 14:05-16:45


Aldrig skall jag sluta älska dig


Update och minnes-anteckning

Vi blev lovade svar innan den 15/12 av vår första handläggare i Gbg, sedan flyttade dom oss till Örebro och när jag ringde o fråga om handläggare sa dom att en Sofie hade öppnat vårt ärende 30/11 och gav mig ett telefonr att ringa henne på då hon var vår handläggare. När jag efter antal samtal och mail inte fått tag i henne ringde jag till Örebro som sa att vi har Sofie som handläggare men att en annan skulle ta beslutet. Ringde tillbaka till Kundservice som sa att Örebro öppnat ärendet 6/12- sa då att sist jag ringde så sa ni 30/11...Hur kan ni säga olika?! Då sa hon att det förmodligen var "beslutsfattaren" som öppnat papprerna 6/12 och att vi säkert borde få svar veckan efter. Då vårt ärende gått över tiden.

Veckan efter ringde jag igen, mailade även vår handläggare igen utan svar, när jag kommer fram till Kundservice så säger hon igen att Örerbo öppnade ärendet 6/12- ifrågasätter och säger att sist jag ringde sa hon att Sofie öppnade ärendet 30/11 och en person, som hon sist inte kunde se namnet på, men som hon trodde va "beslutsfattaren" öppnade 6/12. Nej säger den bittraste kvinnan jag pratat med, Sofie öppnade ert ärende 6/12 står det här på min skärm.

Dagen efter fick jag ett mail fr Sofe där det står att dom övertagit 800 UTansökan från Gbg till Örebro och att dom idag inte kan säga när vi kommer få en handläggare eller ett beslut men att vi inte kommer få ett svar innan jul, och då enligt mig själv inte heller innan nyår.

Våra 3 månader gick ut 30/11 men intervjun va 27/11 så jag förstå att några dagar försening eftersom intervjun va så nära, men vår handläggare i Gbg sa ordagrant "ett svar kan jag fatta på 3 dagar beroende på hur snabba Istanbul är med att skicka papprerna, dock kan jag garantera ett svar innan den 15/12 men vågar inte lova att ni har fått UTkortet tills dess"(15/11 sa jag att min brorsdotter skulle döpas för att snabba på dom lite och inte trodde att mammas 50 års party skulle väga upp så mycket....)

Nu åker jag hem ensam på lördag för o fira jul, den julen jag hade planerat in i minsta detalj för oss båda två.


EN EEEEEVVVVIIIGGGHET

Ja mina vänner. Jag är i Burdur, hos Veysels familj och väntar på svar.

Pratar med Migrationsverket nästan dagligen för att få fram ett svar- men det är bara o vänta. Vårt ärende har blivit flyttat från Gbg till Örebro då uppehållstillstånds enheten i vår vackra stad har lagt ner. Pissigt men sant- dom skall bara hantera asylsökande där nu. Ringde i måndags- då sa dom att Örebro o vår nya handläggare öppnat filen den 30/11, fick numret till den nya handläggaren som seriöst aldrig svarar i telefon. Har ringt på pricken 8;30 i 4 dagar nu fram till 9;30 och det tutar upptaget konstant. Jag tror inte det är pga samtal- utan något hon kan välja att göra. Men idag pratade jag med Kundservice i Örebro som sa att vårt beslut kommer fattas av en annan person än handläggaren- för att dom har så extremt mycket att göra. Öh what? Så jag kanske inte ens behöver prata med denna onåliga kvinna. Skall slänga iväg ett mail här nu när vi ändå är vid internet.

Ringde den stora allmänna Kundservice igen då jag inte riktigt fick grepp om vad dom i Örebo sa- varpå denna tjejen sa att Örebro öppna filen idag. MEN HALLÅ SIST JAG RINGDE I MÅNDAGS SÅ SA DOM 30/11??? Ja jo det stämde ju men "dom kanske har flyttat om ärende inom Örebro enheten?" svarade hon och ja tänkte med en gång på vad Örebro-bruden sagt om en handläggare och en beslutsfattare! Kan det har varit så att vår handläggare idag lämnat över ärendet till beslutfattaren??? Ja så kunde det vara men hon kunde inte se vem som öppnat filen idag.

Kundservice-tjejen sa också att vårt svar var nog inte långt borta då det legat 1 vecka i Örebro och dessutom passerat 3månaders gränsen så hela vår fil är rödmakerad som betyder **bråttom**! Men hon poängterade också att vi "bara" väntat en vecka drygt efter intervju och det är ingenting. "Men en evighet för er jag vet" la hon till.

Vi försöker få dagarna att gå och Veysels familj har flyttat till ett mindre lite bättre hus på andra sidan gatan och vi små-fixar varje dag med nya huset.

Läs nedanför om ytterligare en UNDERBAR händelse som jag ALDRIG kommer glömma


Kiss på strumporna- 2 edition


Inget mer kiss på strumporna, inget på toan alls-något helt annat kan jag lova...jag har blivit utsatt för vodoo!!! Fast kalla det inte vodoo inför Veysel eller dom här i byn- dom blir galna då vodoo är förbjudet inom islam!

Kvinnorna här nere älskar mig och ser mig som någon utländsk gudinna.Typ. I tisdags var vi på bazaaren för o handla jag, V o hans mamma. Tydligen så pratade alla med hans mamma och sa hur vacker och duktigt och bra jag var.

Dagen efter, igår, vaknade jag med VÄRLDENS migrän- tackvare, enligt hans mamma, dessa kvinnor. Dom kastar "nazar" över mig- förbannelse. Dom pratar om hur bra jag är och det gör mig sjuk. Or not. Eller så har jag alltid migrän 1 gång i veckan typ. Hans mamma berätta för V att hon skulle ta med mig till en kvinna som kan skydda mig från detta- få bort det onda. Vi bara skratta och åt vidare.

Idag gick jag o hans mamma hem till en kvinna för o äta en "högtids måltid" (asyre tror jag det stavas). 20 kvinnor med huckle och så Malin. Som vanligt så beskådar dom mig och kommenterar allt jag har på mig från topp till tå- utlänningen. Alien.
Dom äter lunch, sedan den viktiga efterrätten och sedan teet.

Innan teet serveras kommer en kvinna och byter plats med min svärmor och hon säger något om "...min flicka". Jag förstår ingenting. Tills kvinnan som sitter på min högersida börjar blåsa på mig och ner i ett glas med vatten, mellan blåsningarna så håller hon för munnen och rabblar en harranga på arabiska. Detta mina vänner är det roligaste jag någonsin varit med om. Jag satt konstant och tittade ner i knät och tänkte 1-2-3ANDAS4-5-6SKRATTA INTE7-8-9ANDAS Malin. Samtidigt ser jag hur en annan kvinna sitter snett emot mig o skrattar- förmodligen för att hon ser att jag har svårt att hålla mig för skratt!

Tillslut skvätter hon halva vattenglaset över mig, till min stora förvåning !!!, varpå alla börjar asgarva för att jag hoppade till! Hallå hur fan skulle jag inte hoppa till??? Inte visste jag att jag skulle få duscha!!! Resten av vattnet säger hon åt mig att dricka upp. Sagt o gjort. Nu har hon tagit bort det onda. Och svärmor är nöjd. Då är jag nöjd också. Men troooo mig- detta är en berättelse som jag aldrig kommer glömma!!!!

Ja du- sånt händer inte hemma i LillaLindome :D

Nu skall vi leta lampa med sensor till hallen så jag slipper vara rädd om nätterna när jag måste gå på toa :)

Puss!


RSS 2.0