Vaddå som en fisk?


"Det känns ungefär som en fisk som sprattlar i vattnet med stjärten"...Vaddå som en fisk? Hur kan ni veta hur det känns när en fisk sprattlar i vattnet? Det var det dummaste. På riktigt det dummaste jag hört och läst!

Tills jag kände det. Och det första jag tänkte var "det känns som en fisk". Känner fisken mer och mer för varje dag vilket känns otroligt skönt såklart men nu börjar jag tvivla på att det jag för några veckor sedan kallade "spark" verkligen var en spark...För den känslan har jag bara fått då- denna "fisk känslan" får jag ofta. Varje kväll, morgon och ibland tillochmed på rasten på jobbet när jag sätter mig ner och slappnar av. Därför tror jag att "sparken" var någonting annat- nån muskelryckning eller liknande.

Magen växer för varje dag nu känns det som, inte den lilla kulan längst ner på magen på morgonen utan en riktig bulle även när man precis vaknat. JAG ÄLSKAR MIN MAGE!!! Det mysigaste som finns i min värld.


(Igår gick vi in i vecka 21- bebus är nu 18cm lång och ungefär lika liten som en endive-sallad)

Stl hjälp...

Idag gick vi in i vecka 21! Vad händer med tiden?

Behöver dock er hjälp. Hämta ut kläderna från Ellos idag. Ni ska få se det jag behåller men först måste ni hjälpa mig med den gråa bodyn. 

Dom är samma stl (50), samma märke (LaRedoute/Rbaby). Men ser ni skillnaden? Nästa stl i den gråa är 54. Den känns så liten...Tänker samtidigt att det kanske är bra att ha de två (kom i 2pack med annat motiv) som är lite mindre ändå. Vem vet hur stor/liten korvas är när han tittar ut...

Absolut iiiingenting...


Åh vilken helg! Vaknade först och främst på lördagsmorgonen utan migrän! Ett under bara det. Redan på fredagskvällen hade jag och Veysel pratat igenom vår ekonomi och insett att vi har mer än tillräckligt för att kunna köpa oss en ny säng (inte hela sängen utan madrass) så under dagen på lördagen vart det fix och trix för att kunna få hem den.

Pappa och Veysel slet som ett djur med den 60 kg tunga madrassen upp för våra rundade trappor. Jag stod vid sidan om och var orolig för framförallt pappas rygg. Det vi köpt är en pocketresårmadrass och en sån har liksom inga fasta hårda kanter att ta tag i utan den är mest "bara mjuk". Men tackvare mina två hjältar har jag sovit som en prinsessa sen dess och i natt sov jag en hel natt, vaknade som vanligt för en kisspaus men somnade om på 2 sekunder efteråt. Förstår ni vilken lycka? Det är dyrt att va gravid!


Vi köpte även ett bokhyllesystem på Ikea på lördagen, vi har bara en TV-bänk och när bebus kommer så försvinner vårt kontor- vilket gör att vi har ingen plats att stuva undan pärmar och annat viktigt så ett vitrinskåp,en bokhylla,överhylla & TV-bänk i Hemnes serien från Ikea fick följa med. Dock såg Veysel ett mörkbrunt system från deras Bestå serie som han blev kär i. Jag tvärvägra då det skulle bli alldeles för mörkt hos oss...Han var lite smågrinig och hemma i soffan började jag också känna att det andra systemet hade passat bättre hos oss- OM det fanns i helvitt. Vilket det såklart gjorde.

Vi åkte med pappa till Ikea vid 11 på söndagen för att lämna släpet vi lånat och bestämde oss för att ta bussen hem så vi kunde i lugn och ro kolla på Bestå-systemet. Vi fick hjälp av världens mest servicemindade kille (Fråga efter Hussein på Vardagsrum om ni nångång behöver hjälp på Ikea Kållered!) som ägnade säkert 30 minuter med att skriva ner hyllplatser och lägga beställning på det som inte fanns hemma. Vi plockade ihop allt och sedan ringde vi mamma som jobbade till 14 och bad henne hämta oss på vägen hem för att vi ångrat oss på bokhyllorna. Hon bara skrattade åt oss. Hem kom vi, lillebror följde med som bärhjälp denna gång och bar först upp alla 30 kartonger med Veysel och sedan ner det andra systemet, tillbaka till Ikea för att lämna tillbaka Hemnes-serien och sen hem igen. Snacka om heldag på Ikea- från 11-14!

Idag är sista lediga dagen för mig...eller jag ska förklara
Fredag 13/2 ledig 
Lördag 14/2 ledig
Söndag 15/2 ledig
Måndag 16/2 migrän o sjuk fr jobbet
Tisdag 17/2 ledig men fortfarande migrän
Onsdag 18/2-fredag 20/2 migrän o sjuk fr jobbet
Lördag 21/2- idag tisdag 24/2 ledig UTAN migrän!

ONSDAG 25/2 "ÄNTLIGEN" JOBB IGEN!

I morse var jag och lyssnade på bebus hjärtslag som låg på 145/minut vilket är "fullt normalt". Fick även ställa alla dumma frågor jag har i hjärnan till världens bästa barnmorska. 
Ingenting känns jobbigt när man pratar med henne, eller hennes kollega för den delen. Jag känner att jag kan fråga precis vad som helst, vill jag lyssna på hjärtat har hon ofta en kvart över nån dag så det är "bara att gå dit". Precis som det borde vara! 
Som gravid för första gången undrar man "mycket dumt" eller, eftersom man inte har nån aning om hur det kan/borde/ska kännas så vill man ju hellre få svar från nån som kan än Google (även om just jag är expert på att googla saker och bli nervös i onödan)...

Har spenderat hela förmiddagen i vår underbara säng, googlat, löst bloggar- men framförallt försökt knåpa ihop en shoppinglista till Ullared. Har ännu inte bestämt när vi ska ta oss dit men det är definitivt där vi kommer införskaffa allt till bebus. Lurar på om Veysel ska stanna hemma och bara jag och mamma åker- det blir nog lugnast så, men tyvärr också säkert dyrast då han är den enda som kan säga åt mig att "det räcker nu..."Vad tror ni om detta jag kladdat ner? Nått ni tänker "guuud vad onödigt" eller "men Malin glöm inte detta!"

Det med ? efter är sånt jag ska kika på o inte säkert att jag köper.

Förlåt för detta mastodont inlägg- nu ska jag klä på mig, promenera till mamma o pappa- hämta nyckeln till storebror- promenera dit- hämta vagnen och sedan hämta fastersfavorit på dagis. Sen blir det nog chokladbollsbak här hemma och prat om HENNES bebis som ligger i HENNES mage och också ska heta Efe
...så söt är hon <3



Älskade lilla du!

Man blir lite smått töntig när man är gravid. Eller jag iaf. Jag känner ofta hur jag pratar med bebus som han vore ute. Klappar på magen och säger typ "mamma älskar dig"...Härom natten kunde jag inte sova och knåpade ihop en egen vaggvisa haha!

Melodin är "nu i ro"...
Lilla du, lilla du
Lilla älsklingen duuu
Våran kille du är, vi längtar tills du är här
Men ett tag är det kvar, vi hoppas att du mår braaa...
Ja ett tag är det kvar...vi hoppas att du mår bra.

Säger ju det- supertönt!


(Sista delen om bakåtkullerbytta är spännande för det är så jag förklarat att det känns i magen- som om bebus gör volter o det var ju inte helt fel!)

Bye bye baddräkt

 Bestämde mig tillslut att skicka tillbaka den. Jag är en solfantast och känner att jag kommer inte "må bra" av att vara vit på halva kroppen. Neeej jag skall inte pressa med magen i vädret men vistas i solen lär jag ju göra (om den visar sig i år igen) och ränderna en baddräkt skapar ger mig gåshud.

I morgon går vi in i v20- helt otroligt! Har de senaste 2 veckorna haft ofantlig huvudvärk och sen i söndags har den varit outhärdlig. Det är inte min vanliga huvudvärk från axlarna och nacken- den vet jag hur jag skall få bukt med. Detta sitter bara i huvudet och den gör mig galen. Jag vaknade klockan 4 i morse av huvudvärken och somnade om en stund vid 8. 

Men efter att ha blivit uppskrämd om havandeskapsförgiftning så tog jag på mig skorna och gick ner till MVC. Utan att jag ens nämnt det så säger barnmorskan att jag kan utesluta det. Det är för tidigt. Då kom tårarna- av lättnad.

En läkarstudent tog blodtrycket och kollade HB. Blodtrycket låg jättebra men mitt järn hade gått ner så dom tror att huvudvärken kommer från det. Järntabletter införskaffades på väg hem så vi hoppas på dom!

Vecka 20 i morgon- WIHOOO


Rul- det häftigaste jag upplevt!

I fredags var det äntligen dags. Såå nervös var jag. Kissade hemma, kände mig därför tvungen att köpa en Ramlösa på Pressbyrån då det stod att blåsan skulle vara lätt fylld för att underlätta undersökningen. Var SÅ kissinödig när vi kom fram. Gick på toa igen. Fullständigt HÄLLDE i mig Ramlösan innan dom ropade upp oss. Kände att jag lätt hade kunnat gå igen...

Direkt när barnmorskan satte ultraljudet mot magen sa hon "oj vad du är kssinödig, det kan hända att du får gå på toa"...Och det fick jag. 

När vi kommer in i rummet frågar hon "har ni några frågor om undersökningen eller så..."Varpå jag svarar "nej bara kör!" Och barnmorskan tar det som "nej bara kön" och svarar "Jaah vi får se hur den lilla ligger där inne om vi kan se det"...

Väl tillbaka på sängen började undersökningen. Hon sa inte så mycket först, vilket hon berättat att hon inte skulle göra utan att hon skulle mäta osv först. Sedan ta samma väg med kameran och berätta vad vi såg. När hon gjorde sin undersökning tyckte jag att jag såg en del på kroppen som inte alla har. Men jag ville inte säga nånting såklart. Det var jobbiga minuter innan hon säger "ja allt ser jättebra ut och precis som det skall göra"...Vilken lättnad.

Sen visar hon huvudet, hjärtat och dess korrekta hål. Magen. Ryggraden. Fötterna. Och där var den igen. Kroppsdelen mellan fötterna. Filmat från rumpans håll var det oundvikligt att se att vår skatt där inne är en pojk.

En liten Efe. 
Vi blev bara flyttade 1 dag så det påverkade ju inte veckorna nått vilket vi är glada för <3



Baddräkt

Så har jag fått hem den nya baddräkten jag beställde från ellos. En marinblå sak med axelband man kan ställa om. Jag är fortfarande kluven om jag ska behålla den eller inte då jag tänker att jag är sån solnarkoman och okej att jag inte skall pressa magen i stekande sol men lite lätt färg kanske jag vill ha ändå? 

Eller så har jag den när jag är "bland folk" och solar, men hemma på balkongen kan jag sitta i bh och bikinitrosor? Kan ju vara bra att ha den ändå när pappa och jag åker och badar varje tisdag förvisso...måste fundera men fin var den!



God morgon vecka 19!

Älskar att vakna upp och ligga och morna mig i sängen. Speciellt sen kulan kom till. Det är mest då jag känner rörelserna, då och på kvällen när pappa pratar med magen. Då rör vi oss massor.

Idag gick vi in i v19, bebus är nu 15cm liten och ska vid veckans slut väga ungefär 220g. Mini. Nått chockartat jag läste var ju dock att 45,4% av graviditeten har passerats! Vad hände liksom? I morgon är det dags för rul och ska jag vara ärlig tror jag att jag blir tillbaka-flyttad i veckorna- eller framflyttat bf om ni hellre vill tänka så. Jag vet inte varför men det är en känsla jag har.

Gud hur ska denna dagen gå? 1000tankar snurrar redan i huvudet och jag har bara varit vaken i 30 min.




#minbaramin

Veysel hämtade paddan, satte den på bordet med skärmen på. Snabbt på håll tyckte jag vår bakgrundsbild såg ut som en reklambild för nån storfilm och tanken "undra vilken film det är?" kom upp i huvudet. Skrattade lite och berättade det för Veysel som undrade varför jag stod och skrattade i köket.


Han svarar "Ja och för den filmen fick vi en Oscar" och la handen på magen.

MIN FANTASTISKA MAN 😍

Jag och kulan...

...så klichéartat det kan bli! Men åh vad det känns fantastiskt att vara gravid. Jag hoppas hoppas att jag får fortsätta må så här oförskämt bra. Jag veeet att alla sällan mår såhär bra, och jag veeet att nästa graviditet kan bli sju resor värre. Men sen jag börjat känna rörelserna där inne har oron släppt mer och mer och jag börjar sakta njuta av det under som sker. 

På fredag är det dags för rul och visst finns det stunder då jag tänker över det där inlaget på Malou efter tio och blir rädd. Men sen känner jag att det tar vi där och då- det finns ändå inget som blir lättare eller som hjälper om jag oroar mig redan nu.

Idag ska jag och kulan åka till Onsala och träffa outside-kompisen Olivia. Kollegan och, nu mera även vännen, fick sin efterlängtade dotter för 3 (?) veckor sedan. #LUKTAPÅBEBUS

(V18/17+5)




It's here!

6:47 ringde FedEx och sa att 8:00-8:30  skulle han komma. 8:24 plingade det på dörren och nu står den i hallen i väntan på att få flytta in i förrådet.

Allting var med och det kliar i fingrarna att sätta ihop den- men neeeeej det får vänta!




Kulan<3

Åh äntligen är det här. Våran älskade kula. Den har funnits där i kanske 3 veckor och det gör mig så glad. 

Igår hände dock det magiska- buffar har jag känt i kanske 2-3 veckor men igår ber jag Veysel lägga handen på magen för det rör sig och BOFF där var den riktiga sparken!! Tårarna kom rinnandes av lycka vill jag lova.

Älskade älskade du  <3

Barnvagn

...yeah I know det är tidigt att ens kolla men vi kom över världens klipp så vi kunde inte låta bli! 

Vi får allt detta; 
- Chassi
- Liggdel
- Sittdel
- Bilbarnstol
- Adapter att fästa bilbarnstolen på vagnen
- Skötväska
- Regnskydd
- Myggnät
- Fotsack
- Bygel
- Överdrag till liggdelen
...för?

4500kr!!!



Det enda negativa är att det stod 2-8 veckors leveranstid och vi fick den efter knappt 4. Hade hoppats på 8! Jaja den får stå i kartongen ute i förrådet tills jag vill packa upp den :)

Nu- räkmys med mitt allt<3

Längtan - med en skräckblandad känsla...

Jag har alltid längtar efter rul-et. Har tänkt att det ska bli så kul att se hur bebus mår där inne tillsammans med Veysel...tills igår.

Då tittade jag på Malou efter tio och det handla om en liten flicka som på rul-et visade sig hade både ryggmärgsbråck och vattenskalle. Föräldrarna valde efter mycket om och men att behålla henne och vid nästa ul så såg man att vattenskallen hade gått tillbaka. Ett mirakel. När hon kom ut och man skulle operera bråcket så upptäckte man att det mestadels var vätska. Ett rent mirakel som sagt. Och det gick ju bra- för dom.

Detta inslag fick mig att bli jättenervös inför vårat rul om 9 dagar. Tänk om dom upptäcker nått "fel"- tänk om min bebus inte mår som den ska må där inne. Jag önskar innerligt att jag inte såg avsnittet igår för så glad jag var över rul-et innan dess vill jag vara på fredagen med. Självklar visste jag att man kan se det ena efter det andra men det blev liksom verkligt igår.

Tur att Veysel ska vara med och hålla mig i handen. För längtar- det gör jag fortfarande!

(Sista dagen i v17 idag)

Let it go!

Frost låten passar så bra in på mina tankar. "Let it go" är precis vad jag INTE kan göra om jag får för mig nått jag är sugen på. Inte som en craving som jag vill ha jämt men får jag för mig att jag är sugen på Snickers så måste jag äta en Snickers-ogravid kan man liksom bara släppa tanken, det går inte nu.

Igår blev jag sugen på spagetti och köttfärssås- idag lagades det till middag här hemma.

Bebus rör på sig där inne- det känns mest när jag ligger stilla i sängen på kvällen och morgonen. Veysel säger sig känna på magen att det rör sig men jag vet inte- jag säger ju till honom att känns när jag känner det så det kan lika gärna vara "inbillning" från hans sida?!

(41,8? Det innebär 58,32 kvar...herregud snart är bebus här!!!)

RSS 2.0