V25 (24+5)

Idag tog jag med mig mormor på 25v kontrollen- hon fick hälsa på min bm och lyssna på sparkas (mitt nya smeknamn på guldfisken) hjärtslag. Hon mätte livmodern för första gången och förde in måtten i min nya journal. 


Jag ligger "precis där man ska" och hjärtslagen låg på 150s/m. Mitt järnvärde var betydligt bättre igen och det utan dom illamående-framkallande tabletterna så det var ju för väl! 

Vi pratade mycket om att jag ska lyssna på kroppen mer, säger ryggen ifrån allt för mycket så SKA jag sjukskrivas- som bm sa "bebis har ingen nytta av en mamma som är trasig"...Tåls att tänka på! Men än så länge så gör det bara ont vid vissa rörelser så jag härdar ut.

Det enda negativa, även en chock för mig, var att jag gått upp så mkt i vikt. Jag tänkte jag "börjar på måndag"- måste börja promenera. Det har verkligen inte varit nått promenad väder vill jag lova, och att gå ut o gå i regn o rusk när man inte mår 100 är inget jag förespråkar så nej- jag kan knappt komma ihåg när jag var ute och motionerade sist. Men nu är jag nära en gräns jag inte vill vara nära så hepphepp- mer promenader på schemat! Ska bara äta upp de två pkt delicatobollarna jag köpte på Ullared idag ://

ÅH ULLARED- i maj har jag och Veysel bestämt oss att åka dit o köpa "allt" till sparkas. Längtar ihjäl mig!





Sjukstuga

Alvedon, ingefära, citron, honung och vatten är min räddning just nu.

Nojjar mig konstant över tabletterna jag stoppar i mig. Har läst överallt att så länge man håller sig till max dosen så är det inga problem men blir ändå orolig och inbillar mig att han inte sparkar lika mycket. Usch vad jobbigt detta är. Men febern måste ju bort och den försvinner inte av sig själv direkt.






Förbannade sjukdomar...

...jag har sagt sedan jag fick reda på att jag vara gravid att jag har mått så otroligt bra- inte mått illa oerhört mycket, inte spytt dagarna i ända...Men nu tror jag att verkligheten kommer ikapp mig. 

Det började med huvudvärk från helvetet som resulterade i järntabletter. Efter några veckor med dom som extra tillskott till frukosten började jag känna mig illamående och "konstig i magen"- vilket känns extremt dumt att säga till folk då alla svarade med samma idiotförklarande min att "öh ja du är gravid"...men sen en dag började jag spy, jag spydde inte upp allt. Bara mat som smakade mycket. Rostat bröd och frukt var okej att behålla. 

Pratade med min bm om detta och hon sa att järntabletterna kan vara orsaken så jag bestämde mig för att sluta med dom ett tag för att testa. Huvudvärken skulle jag i sånna fall få tillbaka men bara för att se om det ens var tabletterna så måste jag välja. Jag har nu inte ätit järntabletterna på 2v- och mår inte alls illa så fort jag ätit. Där emot är jag trött- såååå trött! Och huvudvärken är tillbaka. Jag är i valet och kvalet vad jag ska göra, tänkte börja ta järntabletterna varannan dag istället. Mest för tröttheten faktiskt- det tar på psyket att vara konstant trött kan jag lova!

Sen igår. Eller i förrgår tillochmed, på kvällen. Då började jag hosta och när jag hostade fick jag extremt ont i halsen! Hostade halva natten till igår, gick till jobbet för jag kände mig ändå rätt pigg men ju längre stund jag var där dessto ondare fick jag i halsen och tillslut gick jag till KL o bad henne se om hon kunde lösa dagens pass. Det tog 15 minuter sen kom hon o sa "löst". Det känns alltid lika jobbigt att vara hemma från jobbet men idag när jag vaknade är jag tacksam över mitt beslut.

Googlade nyss upp det här då "vanliga sjukdomar inte är vanligt för mig", jag har ofta värk i rygg och axlar men just magsjuka (tror att det var en blandning av magsjuka o tabletterna) o förkyldning osv brukar jag klara mig utan när alla andra har det så jag blev nyfiken om guldfisken i magen hade en fena med i spelet och helt fel hade jag inte...

Immunförsvaret förändras

En del kvinnor blir lättare förkylda under graviditeten. Det beror på att immunförsvaret förändras under graviditeten, för att man inte ska stöta ut fostret.



Tacksam

Igår var en riktigt lång dag! Blev väckt av jobbet och kunde inte somna om i sängen så jag gick upp och åt min craving jag köpte på fredagen- skinksallad på tekaka <3 La mig sedan på soffan och somnade på 2 röda och sov i 2 timmar!!! När jag vaknade hörde jag att Veysel också var vaken inne i sovrummet så masade mig dit o låg o morna oss med kulan en stund.

Vi kunde inte komma överens om vad vi skulle hitta på så vi hittade på absolut ingenting :) Efter frukost (för hans del, brunch för min) la jag mig i sängen igen och läste min nya bok som skatt köpte med sig hem när han var och tittade på fotboll i torsdags. Efter en stund kom Veysel och vi låg och pratade om livet i en evighet...

Efter mycket om och med fick jag med mig honom ut på promenad- en smärtsam sådan men så skön med luft!!! Hemma så öppnade jag diskmaskinen och insåg att jag diskat en ljuslykta som det vart stearin kvar i...all annan disk hade en hinna av äckel. Veysel sa åt mig att gå och lägga mig i badkaret för värken i ryggen och höfterna var så extrem- så han diskade allt för hand åt mig. Är inte det kärlek?


Guldfisken sparkar och har sig för fullt, har suttit i kassan 2 dagar och även då känner jag hur det puffar till- en helt ny upplevelse! Hemma har jag känt länge men just i en sån vanlig miljö som på jobbet känns speciellt :)

Höfterna & ryggen är inte att leka med- har tid hos bm 31/3 och tänkte vänta tills dess med att prata med henne. Då är det 25v-kontrollen och mamma ska få följa med och lyssna på hjärtat live. 

Nu mer vila i soffan och sen iväg för jobb :))


Hashtagg

Idag bär kulan och jag vitt för alla barn som lämnat sina familjer alldeles för tidigt i magen eller i spädbarnsdöd. Främst bär vi det för min gamla kollegas barnbarn som blev änglabarn alldeles för tidigt.


Vi rockar också såklar sockorna- för att det är okej att vara olika!

V24

Äntligen torsdag! Älskar och hatar torsdagar- älskar dom för att guldfisken växer och är 1 vecka äldre. Hatar för att jag jobbar 15-22.

Bebus & vi är nu i v24- 118 dagar kvar till bf! 18 dagar sen räknar vi från 100! Helt sjukt. Vet att det är långt kvar men ändå...Han är ca 21cm lång och väger i slutet av veckan ungefär 665 gram- min lilla plutt! Han sparkar väldigt ojämnt, vissa dagar mer- vissa dagar mindre. Jag blir såklart jättenojjig de dagar han inte sparkar lika mycket men så snart jag nått punkten av mest orolighet så får jag en stor boff i magen...för att lugna mamma kanske? 

57,9% av graviditeten har nu passerat.

Solen skiner och det ser ut att vara vindstilla utanför fönstret. Jag ska hoppa in i duschen och sedan åka tidigare till jobbet, dels för att jag börjar 13:30 istället- och dels för att jag tänkte äta lunch där. 

<3

Blått är flott!

Ett varv på FrölundaTorg resulterade i ångest över att inte handla kläder pga att jag inte vet vad jag ska köpa. "Vad jag ska köpa" betyder att jag inte vet om jag ska köpa långärmat, långbyxor, linnen/T-shirt osv...Tycker det är jättejobbigt. Det kanske är apvarmt i juli och här sitter jag med 100 långbyxor?!

Hittade iallafall sötaste overallen på Cubus så den fick följa med hem-

Sen fick mormor äääntligen handla. Hon har haft sån längtan men inte vågat för hon är rädd att det ska hända något. Idag sa jag åt henne att "allt jag köpt då?" Och det fick henne att våga fynda på Åhléns rea...


...tack så jättemycket! <3

Allt och inget..

Ja här har det inte hänt mycket sedan sist. Jag har mått extremt illa och har bara fått behålla rostatbröd och frukt, när jag ätit annat så har det inte fått stanna i magen. Men nu när jag slutat med mina kära järntabletter så mår jag bättre på den punkten, men sämre med huvudvärken då...Som att välja mellan pest och kolera helt enkelt.

I torsdag gick vi in i v23!! Helt galet vad fort tiden går tycker jag. 
56,1% av graviditeten har nu passerat och bebus är ungefär 20cm mellan huvud och rumpa.

Så många runt omkring mig är gravida och ska ha snart, eller så har dom redan fått sina små älsklingar och den senaste veckan har jag börjat fundera mycket på förlossningen. Det är evigheter tills dess- i know- men jag kan inte låta bli att leka med tankarna. Är så klart nervös, rädd och samtidigt jätte jättespänd! Längtar så efter att få hålla i vår skatt, att få ta hand om honom och framförallt att få gosa med honom! Hoppas han blir en såndär riktigt mysskit och inte en bebus som sover bättre om han får ligga helt ostört utan att "man andas på honom".

Följer en del bloggar och det här inlägget fick mig att längta ännu mer efter att få börja mitt nya jobb!

http://sixmonthstobaby.se/2015/march/mitt-nya-jobb.html

Idag ska vi fira 30åringen i huset 
<3

Mammas guldfisk


Helt ofattbart att jag skall bli mamma. Något jag velat så länge ska äntligen bli sant. Jag har alltid sagt till Veysel att det ska bli "en ära att få vara mamma till hans barn"...Och så känner jag fortfarande. Så hoppas jag alla som har barn känner- åt bege håll såklart.

Tidigt i graviditeten la Veysel sitt huvud mot magen och sa "du har redan världens bästa mamma & jag skall göra allt för att bli världens bästa pappa". Tror ni jag grät?

I övrigt så sprattlar det för fullt inne i magen, allra mest på morgonen/förmiddagen efter frukost. Min lilla guldfisk <3

Drömmar

Vaknar ofta av drömmar. Dåliga oftast tyvärr. Det är inte alltid jag kommer ihåg vad jag drömde men jag vaknar med obehag och i panik. Det hjälper inte att jag tror på spöken och är garanterad att det spökar i den gamla herrgården som ligger på baksidan av vår lägenhet...Jag har även fått för mig att detta spöke är i vår lägenhet ibland...När bebis kommer och det blir mer "spring" om nätterna så  ska jag definitivt börja dra ner gardinerna!!!

Men i natt är det annorlunda. Jag vet inte vad jag drömde, men jag vaknar med världens vikt ångest. Jag äter sjukt onyttigt nu. Och jag skyller allt på graviditeten. Jag trycker i mig allt möjligt skit och mår sedan illa av det. Igår kväll till filmen blev det en halv påse chips, Cola och en halv choklad...Det var sista gången. Jag orkar inte tänka mer på vikten- jag har hela sommaren framför mig med glass och allt vad det innebär. Jag ska börja promenera. Jag bara SKA! Oavsett vad ni tänker. Inte banta.
Definitivt inte- men inte spåra ut heller. 

"Malin du är gravid, slappna av, ät vad du vill"...Halva tiden har gått och jag har gått upp 12 kg. För att jag äter som en häst. Det enda jag ska fortsätta med är frukosten- den ska jag få äta precis det jag är sugen på för där är det enda onyttiga juicen och brödet. Sen såklart när vi blir bortbjudna och om jag får supersug så ska jag unna mig. Men fan inte som det varit. 

Ni kanske inte tycker det är så farligt, men för mig som ständigt kämpat med vikten tycker detta är jättejobbigt. Alla går upp i vikt under graviditet- I know. Men inte ska det vara för att man trycker i sig godis, läsk och chips.

Slut.

Efe's cribb

I tisdags kom Efe's babynest som jag beställt av en jätteduktig tjej på Tradera! Det var precis lika fint som på bilderna bortsett från att den svarta färgen var mer urtvättad än på hennes annons men det stod det även i annonsen så jag är absolut inte missnöjd!


 Tvättbart är det, hon har som sagt redan tvättat tygerna en gång men det blir såklart 1 gång till närmare användnings datum :)

Älskar dessa små voffsar, svartvitt är min melodi och dessutom har det en nappficka på vänstersidan- smart så säg!

Nu blir det jobb 15-22 :/


Syns på utsidan!

Oj vilka sammandragningar jag börjar få om kvällarna nu! Magen blir  som en liten boll längst ner på magen. Det gör absolut inte ont men det känns lite obehagligt- ungefär som vadkramper, utan smärtan då.

Idag ligger vi i soffan, jag blev ofrivilligt ledig idag då en läkartid kom upp från ingenstans senare i eftermiddag. Segt att tiden är mitt i mitt pass, men jaja. 

Nu på morgonen har prinsens sparkar börjat synas på utsidan! Inte just en fot ut i magen men när han sparkar så rör sig magen. Har legat i en kvart och försökt fånga det på film, men så fort jag tar fram kameran och börjar filma slutar han...Redan nu vägrar han vara med på bild ;)

I morgon är vi inne i v22!
 <3

Mamma kan inte hålla fingrarna i styr!


Var inne en sväng på Åhléns-äälskar deras bebiskläder! Ekologiska vart dom dessutom. Som om jag bryr mig hahaha! 

Tag 3 betala för 2 var det snarare som lockade. Köpte detta i stl 50 😍

Keepers...

Ledig tisdagsmorgon bjuder på sol ute, kaffe i muggen och färska jordgubbar (spanska såklart) till frukost.

Nu har jag och Veysel (mest jag kanske?) valt vad vi ska behålla från Ellos- bodysarna är i stl 50 men setet med tröja och byxa är i 62 då det är lite varmare tyg och förhoppningsvis får vi en varm sommar då det ändå inte går att använda såpass varma kläder på honom.


Som mamma sa- "hoppas inte det tittar ut en tjej"...

Idag ska jag o kulan till Göteborg och köpa present till pappa som fyller 30, inte nu till helgen utan nästa.

<3

RSS 2.0